Nieuwe single Broeklyn en Franklin: “Speciaal gemaakt voor Kortrijk”

26/08/2019

Rapper Brooklyn Gershom alias Broeklyn heeft samen met zijn broer Franklin een nieuwe single ‘Sparren’ uitgebracht. “We hebben de single gemaakt voor Kortrijk, zo geven we alle liefde terug die we al gekregen hebben”, zegt Broeklyn.

In ‘Sparren’ hebben beide broers het vaak over Losene Keita en Yves Ngabu. Broeklyn: “Losene is een bekende Kortrijkse kooivechter in Kortrijk en Ngabu is een bekende bokser. Die laatste komt dan wel uit Roeselare maar dat maakt volgens ons niet veel uit. Ze zijn echt grote inspiratiebronnen voor ons.”

(lees verder onder het interview)

“Shoot-out naar De Stroate”

De clip voor ‘Sparren’ werd niet toevallig opgenomen in Kortrijk, onder meer in het gloednieuwe Street Art Museum (S.A.M.) van hiphopacademie De Stroate. “We waren op zoek naar een locatie die de Kortrijkse hiphopcultuur weergeeft en ik dacht meteen aan De Stroate”, legt Gershom uit. “Daar vonden we verschillende ruimtes met street art. Het is echt een toplocatie.” Vanaf nu vrijdag tot en met zondag 10 november kan je er trouwens elk weekend zelf een kijkje gaan nemen, telkens van 14.00 tot 20.00 uur.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.