Nieuwe voorstelling ARC combineert dans, punkmuziek en klassieke literatuur

16/04/2021

Agnieszka Romek, oprichtster van ARC, startte midden in corona met een nieuwe theatervoorstelling. Het idee is om ‘Wachten op Godot’ om te vormen tot een dansvoorstelling met livemuziek.

“Het idee komt eigenlijk uit de eerste lockdown. Ik begon heel veel te lezen, want ik zat thuis zoals iedereen en kon niks anders doen. Het fijne eraan is dat ik echt teruggekeerd ben naar de literatuur.  Zo ben ik Samuel Beckett tegengekomen en is het idee in mij opgekomen om een theaterproductie op te starten. Het wordt ook geen alledaagse theatervoorstelling. De stijl die ik wou was punk- en experimentele muziek. Ik was dus ook specifiek op zoek naar muzikanten die dat voor mij konden brengen. Zo heb ik een oproep gelanceerd op facebook en heb ik de muzikanten gevonden die ik wou.”

En die muzikanten wist ze ook te vinden. Uit Kortrijk kan ze rekenen op Thibo Vanderroost, Jente Neels en de band WHORSES. Daarnaast tekenen ook Pepijn Vandaele  uit Izegem, Luca Fazioli uit Limburg, Sven de Potter uit Gent, Tomas Vanderplaetse Gent en Kris J.Y. Verdonck Oostende. Als alles goed verloopt komt die voorstelling in het najaar op de planken. Benieuwd naar het eindresultaat? Hou zeker de Facebookpagina van ARC in de gaten

Beluister het volledige interview hier.

Quindo · Interview – ARC

Kevin Storme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.