Nog even wachten voor je een plooibare smartphone koopt

08/03/2019

Een tweetal weken geleden stelden zowel Huawei als Samsung met veel poeha hun eerste plooibare smartphone voor naar aanleiding van het Mobile World Congress in Barcelona. Maar is het nu al de moeite waard om zo’n toestel aan te schaffen? Wij spraken met Nathan Segers, student multimedia en communicatietechnologie aan Howest.

“Met de vouwbare smartphones zijn de fabrikanten erin geslaagd om van een smartphone ook een tablet te maken, terwijl het om hetzelfde toestel gaat”, legt student Nathan uit. De mogelijkheden van de plooibare schermen zijn alvast veelbelovend. Nathan: “Ik heb al een ontwerp gezien van een gsm die de vorm kan aannemen van zowel een smartwatch als een gewone smartphone. Maar ook andere sectoren kunnen gebruikmaken van de nieuwe technologie. Zo zouden zelfrijdende auto’s via een scherm kunnen tonen wat ze precies van plan zijn aan voetgangers, fietsers …”

Afwachten

Voorlopig is de student weliswaar niet van plan om een plooibare smartphone te kopen. “Het is nog wachten op andere marktontwikkelingen. Veel mensen kijken nu bijvoorbeeld naar wat Apple van plan is, dat wordt ongetwijfeld interessant. Daarnaast blijf ik nog wat op mijn honger zitten wat de bescherming van het tweede scherm betreft, daar zijn nog geen beschermcases voor.”

Beluister het volledige interview met Nathan Segers.

Tristan Isaac & Emma Van Belleghem

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.