Ohm neemt afscheid van De Kreun

27/09/2018

Op 24 november viert het collectief Ohm hun zesjarig bestaan. Een groot feest dus, maar er zal zeker ook een traantje worden weggepinkt aangezien ze definitief afscheid nemen van De Kreun in Kortrijk, zeg maar de tweede thuis voor de groep. Zo’n gebeurtenis vraagt om een fantastisch feest, en de internationale line-up belooft alvast veel goeds.

Het verhaal van Ohm begint in 2012 wanneer acht studenten uit Kortrijk beginnen met een radioprogramma. Dat zonden ze elke donderdag twee uur lang uit hier bij ons op Quindo. Wat begon met het draaien van house-en technoplaten evolueerde naar de Ohm-feestjes in De Kreun. Dat was een uitstekende locatie voor de Ohm-feestjes. Noch te groot noch te klein, en de muzieksmaak van Ohm zorgde voor een uitstekende combinatie met het alternatieve karakter van de zaal.

Daar sluit Ohm-bezieler Steven Van Belle (ook gekend als Pilose) zich volledig bij aan: “Vanaf ons eerste feest sloten we De Kreun in ons hart. Die eerste nacht was zo memorabel en staat nog steeds op mijn netvlies gebrand. We hadden de toen nog volstrekt onbekende Rødhåd (Duitse dj) uitgenodigd op onze eerste verjaardag. Al vanaf zijn intro voelde je iets speciaal in de lucht hangen. Zijn présence en muziekkeuze in combinatie met onze eerste grote avond en het excitement dat daarmee gepaard ging, hebben gezorgd voor een avond waar nu nog steeds over gepraat wordt. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om te zien dat hij ondertussen een van de grootste techno dj’s in de wereld is geworden.”

Nieuw hoofdstuk

Zes jaar en maar liefst 20 feesten later slaat Ohm een andere weg in. Steven Van Belle verklaart die keuze als volgt: “We voelen de nood een nieuw en spannend hoofdstuk te starten. Na zes jaar begin je toch wat vast te roesten en we voelden dat de drive er voor onszelf een beetje uitging omdat alles als vanzelfsprekend werd genomen. Daarnaast woont ook niemand van ons nog in Kortrijk, dus werd ook dat verhaal een stuk moeilijker. Al neemt dat niet weg dat het afscheid van ons geliefde ‘Kreuntje’ niet zal gebeuren zonder een traantje weg te pinken.”

Line-up

Voor het laatste Ohm-feest in De Kreun wordt uiteraard alles uit de kast gehaald. Zo staan The Zenker Brothers, Shlømo, Pilose en Atis op de Line-up. The Zenker Brothers hebben een compleet eigen sound, die gaat van jungle (muziekstijl gerelateerd aan drum and bass) tot dub infused techno. De Fransman Shlømo komt volgende week met een nieuw album en uiteraard kan Steven Van Belle zelf ook niet ontbreken. Tot slot mag het dj-talent Atis zijn debuut maken.

Toekomst

Wat de toekomst brengt voor Ohm is nog niet volledig duidelijk. Van Belle: “Er is eigenlijk nog geen concreet plan. We gaan de tijd nemen om alles op een rijtje te zetten en kijken waar we naartoe willen met Ohm. Het enige wat redelijk vast staat, is dat het niet meer in Kortrijk zal zijn. Hoewel we hier een prachtige tijd beleefden, hebben we het gevoel dat de muziek die wij willen brengen hier toch iets moeilijker past. Volgens ons is er een betere match met grootsteden als Gent of Brussel. Maar hoe we alles concreet gaan invullen, weten we dus nog niet. Tijd brengt raad, is het niet?”

Deuren openen om 23.00 en sluiten om 07.00 uur. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Seppe Van Ackerbroeck-Pairon

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.