Op café met katten om je heen? Het kan binnenkort in Kortrijk

09/03/2018

Goed nieuws voor de kattenliefhebbers, in augustus opent het eerste kattencafé in onze regio de deuren. Dat zal in de Onze-Lieve-Vrouwestraat zijn, waar vroeger de horecazaak van boekenhuis Theoria gevestigd was. "We hebben dat pand gekozen, omdat het heel veel karakter uitstraalt", vertelt Arthur Verbeke (30). Samen met zijn zus Birgit (32) zal hij de zaak uitbaten.

Een concept overgevlogen uit Azië, gecombineerd met een grote liefde voor katten, vormde de basis voor het opstarten van hun kattencafé. Kuro Neko zal het heten, wat simpelweg Japans is voor ‘zwarte kat’. Al van kinds af aan hebben de broer en zus een enorme voorliefde voor katers en kattinnen. Ook nu heeft Arne thuis twee poezen rondlopen. “Maar die zullen niet rondlopen in het café!”, klinkt het. 

Naast een koffie drinken en gezellig vertoeven in het gezelschap van wel tien verschillende soorten katten, is ook adoptie mogelijk. “Wij verkiezen om adoptiekatten in onze zaak onderdak te geven, zodat ze niet in de triestige omstandigheden van een asiel moeten verblijven”, besluit Arne. 

Beluister het volledige interview hier.

Jelle Hackx

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.