Op de planken staan (vanuit je slaapkamer)? Het kan bij BUDA

26/08/2019

Kunstencentrum BUDA is op zoek naar jongeren tussen 14 en 19 jaar voor het theaterproject ‘Body of Knowledge’. Onder leiding van de Australische theatermaakster Samara Hersch worden de deelnemers klaargestoomd voor een unieke voorstelling, waarbij de acteurs zich niet op de planken maar in hun slaapkamer bevinden.

Wie een ticket koopt voor ‘Body of Knowledge’, mag zich op zijn zachtst gezegd aan een ongewone avond verwachten. De deelnemende tieners zullen immers enkel contact leggen door volwassen personen uit het publiek op te bellen vanuit hun eigen slaapkamer. Tijdens de telefoongesprekken vragen de jongeren vervolgens advies over hun lichaam, relaties, hun ouders … Bovendien geven ze via diezelfde gesprekken instructies aan het publiek, van een frigobox tevoorschijn halen tot een heleboel kussens klaarleggen. Zo bouwen de toeschouwers hun eigen slaapkamer en horen ze de tieners vertellen over de gesprekken die ze gevoerd hebben.

Manchester

Een mondje Engels is mooi meegenomen voor de jongeren maar niet noodzakelijk. “Wij spelen de voorstelling in het Nederlands en in het Engels. Deelnemers die het Engels meester zijn, kunnen dus ook deelnemen aan de Engelstalige voorstellingen“, legt publiekswerker Famke Struyve uit. “Van woensdag 3 tot 5 oktober wordt de voorstelling bijvoorbeeld opgevoerd in Manchester. Ook jongeren uit Nederland, Australië en Engeland spelen dan mee.”

Jongeren met interesse in theater en muziek kunnen zich inschrijven via famke.struyve@budakortrijk.be. Struyve: “De repetities vinden plaats van 16 tot 26 september. De voorstelling in BUDA staat in het weekend van 14 februari 2020 op het programma en maakt deel uit van ons Europees project ‘Be SpectACTive!’, waarbij toeschouwers een actievere rol spelen.”

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.