Op welke terrassen kan je zaterdag 8 mei al een pintje drinken?

06/05/2021

Dit weekend is het weekend van de heropening van de cafés en de terrassen. Je mag vanaf acht mei op strikte voorwaarden op terras gaan zitten. Zo mag je maar met vier aan een tafel zitten en moet er tussen tafels minstens anderhalve meter afstand zijn. Maar welke cafés openen hun terrassen?

In Kortrijk zijn er heel wat cafés, maar niet allemaal openen ze hun deuren al op acht mei. Café Den Chips opent zijn terras pas op maandag tien mei. ‘t Fonteintje gaat wel openen op acht mei, maar enkel als het weer dat toelaat. Verder werd er ook beslist door het schepencollege dat de Burgemeester Reynaertstraat (‘t Straatje) een voetgangerszone wordt, zodat het volledig gebruikt kan worden als terras.

Voor de rest opent zowat elk café zijn terras op acht mei. Sommigen starten al om acht of negen uur ‘s ochtends en blijven open tot het verplichte sluitingsuur van tien uur ‘s avonds. Voorbeelden hiervan zijn ’t Kanon en café 56. Pand A gaat dan weer pas open om drie uur in de namiddag. Gainsbar koos daartussen en opent om 12 uur.

De meeste horecazaken openen hun terras zonder veel toeters en bellen en hopen op een grote opkomst. Natuurlijk zijn daar uitzonderingen op. Stradivarius bijvoorbeeld gaat open om negen uur met een heus ontbijt dat je op voorhand moet bestellen. Café Den Bras gaat dan weer open als De Stelling omdat zij nog volop aan het renoveren zijn, maar toch niks willen missen van het openingsweekend.

En jij, waar bestel jij je eerste pintje?

Kevin Storme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.