Openingsweekend Muziekcentrum Track: feesten op een bouwwerf?

30/11/2017

Twee jaar na het begin van de werken opent het vernieuwde Muziekcentrum Track dit weekend de (concert)deuren. Op de affiche staan heel wat topartiesten zoals Ozark Henry, Jef Neve en Kenji Minogue. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. 

“De werken zijn afgerond tegen de zomer van 2017”, stond te lezen in een artikel van Het Laatste Nieuws begin mei 2015. Maar wie afgelopen zomer afzakte naar het Conservatoriumgebouw, zag jammer genoeg nog altijd een grote bouwwerf. De deadline schoof dan ook op naar eind 2017. Een van de redenen was de onverwachte terugkeer van Radio 2, vertelt Saskia Bonte, coördinator van Bouwprojecten bij stad Kortrijk.

De datum van de feestelijke opening, 1, 2 en 3 december, kon de organisatie niet meer aanpassen. De stad moest bijgevolg kiezen wat ze eerst wilden afwerken. “We hebben ervoor gekozen om te focussen op de afwerking van het publieke gedeelte. Op die manier kan de Kortrijkse muziekliefhebber al genieten van het gebouw”, aldus Sakia Bonte. Tegen begin volgend jaar moet alles afgewerkt zijn.

Programma

De communicatieverantwoordelijke van Muziekcentrum Track, Katrien Brijs, kwam langs in de studio om te vertellen over de programmatie van het openingsweekend. “We hebben geprobeerd een hele waaier aan leeftijden te bereiken”, aldus Katrien Brijs. Het volledige programma vind je hier.
  

Pictures by Jonas Vandorpe

Jonas Vandorpe & Christiaan Verschave

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.