Opgepast, vergeet niet zelf je elektronisch rijbewijs te verlengen!

17/06/2020

De elektronische rijbewijzen bestaan op 7 juli tien jaar. Aangezien ze tien jaar geldig zijn, moeten vanaf volgende maand heel veel mensen hun rijbewijs vernieuwen. Opgepast, je krijgt hiervoor geen verwittiging of brief. Je moet zelf een afspraak maken en zorgen dat je in orde bent!

Sinds 7 juli 2010 is het elektronische Europese rijbewijs van toepassing in ons land. Dat rijbewijs is slechts tien jaar geldig, net zoals de elektronische identiteitskaart. Na tien jaar moet je het rijbewijs vernieuwen in het stadhuis.  Je ontvangt hierover echter geen brief! Je moet dus zelf de einddatum checken en tijdig de hernieuwing van jouw rijbewijs aanvragen. Maak hiervoor een afspraak via  www.kortrijk.be/op-afspraak . Een nieuw rijbewijs kost €25. Door de huidige coronamaatregelen duurt het een zevental dagen voor je je nieuwe rijbewijs kan afhalen in het stadhuis.

De mensen die nog een papieren rijbewijs hebben, moeten in principe hun rijbewijs niet verplicht omwisselen voor een bankkaartmodel. Dat is wel alleen op voorwaarde dat het document in goede staat is, alle tekst leesbaar is en de foto op het rijbewijs overeenkomt met het huidige uitzicht van de houder. Heb je je rijbewijs niet bij als er politiecontrole is, dan moet je het bewijsstuk binnen de 24u kunnen voorleggen op het politiekantoor. Doe je dit niet of rij je rond met een vervallen rijbewijs, dan wordt een proces-verbaal opgemaakt en beslist de rechtbank over een eventuele boete.

Lees ook:

Jitse Lapeire

Eén reactie op “Opgepast, vergeet niet zelf je elektronisch rijbewijs te verlengen!

  1. […] Opgepast, vergeet niet zelf je elektronisch rijbewijs te verlengen! […]

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.