Opnieuw meer bezoekers voor Budascoop

07/01/2019

Voor het vijfde jaar op rij heeft de Budascoop een bezoekersrecord beet. Vorig jaar vonden 47.363 bezoekers de weg naar de cinema van kunstencentrum BUDA, aan de verlaagde Leieboorden.

Het aantal bezoekers is met bijna een vijfde gestegen ten opzichte van vijf jaar geleden (39.400 bezoekers in 2014). “Ondanks een magere zomer kende kunstencentrum BUDA een bijzonder succesvol najaar dankzij een aantal topfilms. Het succes van de Belgische film Girl was toonaangevend, reeds 3.848 mensen kwamen de debuutfilm van Lukas Dhont bekijken”, legt filmprogrammator Lieve Vankeirsbulck uit. “Beautiful Boy van de Belgische regisseur Felix Van Groeningen was al goed voor 2.309 bezoekers. Beide films staan nog steeds op het filmprogramma. 2018 was een vruchtbaar filmjaar, waarbij ook Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (3.228 bezoekers), Cold War en Call Me By Your Name eerder dit jaar tot de publiekslievelingen hoorden.”

(lees verder onder de video)

De arthouse cinema in het centrum van Kortrijk, centraal gelegen op het Buda-eiland, toont 57 films per week voor een breed publiek. Wie jonger is dan 26 jaar, betaalt 7,50 euro voor een ticket op woensdag, donderdag en vrijdag (behalve op feestdagen en tijdens schoolvakanties). Je kan ook een abonnement -30 kopen, dan krijg je maar liefst vijf films voor 30 euro. Say what?

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.