Opnieuw radio-opleiding aan Conservatorium Kortrijk: “Hoe meer volk, hoe beter”

13/09/2019

Het tweede jaar van de radio-opleiding aan het Conservatorium Kortrijk is ingezet. Maar om een versnelling hoger te schakelen, mogen er nog wat leerlingen bijkomen. “Voor jongeren met radio-ambities is deze opleiding een zalige kans”, klinkt het.

Een van de jongeren die zich vorig jaar meteen heeft ingeschreven, is de 16-jarige Kluisbergenaar Emiel Martens. “We leren de radiostudio van Quindo kennen, maar gaan ook aan de slag met voxpops, reportages, noem maar op. Verder focussen we op onze uitspraak en presentatie“, legt Emiel uit. “Vooral voor dat laatste kunnen we wel nog wat volk gebruiken, want we willen één keer per maand een live radio-uitzending maken.”

Radio 2, Bruzz …

De radio-opleiding biedt veel leerkansen. Zo krijgen de leerlingen dit jaar les van Séverine Champeaux, radiomaakster bij Bruzz. Emiel: “We hebben nog maar twee lessen achter de rug maar ik heb al ongelooflijk veel bijgeleerd. Het is gewoon heel tof. Wie twijfelt, moet zich gewoon inschrijven.” Tijdens de opleiding maken de jonge radiomakers niet alleen kennis met medialab Quindo, ook Radio 2 is betrokken bij de opleiding.

Meer info via www.kortrijk.be/conservatorium.

Beluister het volledige interview met Emiel Martens.

LEES OOK

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.