Oud-studenten stellen vernieuwde Student Welcome voor

25/09/2019

Het academiejaar is officieel geopend voor studenten aan de universiteit of hogeschool en dus draaien de voorbereidingen voor Student Welcome op volle toeren. Het jaarlijkse openingsfeest op het Schouwburgplein in Kortrijk vindt plaats op donderdag 3 oktober en achter de schermen waait een nieuwe wind.

Herbruikbare bekers, een VIP-partybus op het Schouwburgplein, de komst van Average Rob… de nieuwe organisatoren David Delanoye, Lotte Depauw, Kimberly Frans en Thomas Vanhoutte drukken meteen hun eigen stempel op Student Welcome. Opvallend: de vier Kortrijkse oud-studenten nemen de organisatie van het studentikoze openingsfeest op zich bovenop hun voltijdse job.

(lees verder onder de foto)

Average Rob, de koning van de photoshop bij de celebrities en Omdat Het Kan Soundsystem, de god van de mixtapes op…

Geplaatst door Student Welcome Kortrijk op Maandag 2 september 2019


“Pure nostalgie”

“Toen we hoorden dat Kortrijk Studentenstad op zoek was naar een groep enthousiastelingen om het evenement in goede banen te leiden, hebben we niet getwijfeld. Vroeger waren we zelf actief in het studentenleven, vooral in de studentenclub Centaura. Dus voor ons is het echt pure nostalgie“, klinkt het. “We kennen elkaar ondertussen ook al zes jaar, waardoor we goed weten wat we van elkaar kunnen verwachten.”

Duurzame aanpak

Volgende week donderdag zullen studenten enkel uit herbruikbare bekers kunnen drinken. “We kiezen er bewust voor om de ecologische voetafdruk van het evenement te verkleinen, ook al zijn herbruikbare bekers nog niet verplicht in Kortrijk. Tegelijk is het ook een belangrijk signaal naar studenten toe. Met wat kleine inspanningen kan je een groot verschil maken.”

Beluister het volledige interview met de gloednieuwe Student Welcome-crew. Meer info vind je hier.

LEES OOK

Pics by Serge Bonehill

Louis Vanoosthuyze

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.