Project Respect

Project Respect is de sociale inclusiewerking van vzw Quindo. We gebruiken onze eigen mediaproductiemethodologie om (kwetsbare) jongeren te versterken.

Sociale en digitale vaardigheden

Jongeren werken samen aan een eindresultaat, moeten taken verdelen, vergaderen, feedback gegeven en ontvangen, onbekenden aanspreken, verhalen vertellen, reflecteren… Kortom, er worden allerlei communicatieve- en omgangsvaardigheden getraind.

Deze life skills verhogen de weerbaarheid van de jongeren in de dagelijkse omgang, de persoonlijke ontwikkeling en het zelfbeeld. Mediaproductie wordt hier als hefboom gebruikt. Ondertussen gaan ze op een actieve manier aan de slag met diverse digitale vaardigheden, van knoppenkennis tot strategische vaardigheden.

Workshops op maat

We organiseren workshops en workshopreeksen op maat van elke organisatie. Op voorhand worden in samenspraak een aantal doelstellingen vooropgesteld, zoals een positieve samenwerking, ervaring of zelfpresentatie. Nadien wordt daar tijdens de workshops aan gewerkt. Zo kan bij ‘zelfpresentatie’ aan de hand van een videoCV geschaafd worden aan de sollicitatieskills van de jongere of bij ‘positieve samenwerking’ aan de groepsprocessen. Een voorlopig overzicht van de verschillende projecten vind u in het archief.

Voor meer informatie, vragen of opmerkingen kan u ons contacteren op info@quindo.be of via bo.slambrouck@quindo.be (jeugdwerker). 

Ondersteunen? 

Voor onze sociale werking zijn we afhankelijk van externe middelen. Iedere duw in de rug helpt ons om meer jongeren extra leerkansen te bieden. We staan steeds open voor interessante samenwerkingen, giften of steun op andere manieren.

Voor meer informatie, vragen of opmerkingen hieromtrent kan u contact opnemen met broos.claerhout@quindo.be (coördinator). 

Warmste Week 2019

Zoek je nog een organisatie of project waarvoor je graag een actie had georganiseerd? Geloof je in het gebruik van mediaproductie om kwetsbare jongeren te versterken? vzw Quindo staat geregistreerd als goed doel voor de Warmste Week 2019. Je kan dus zonder problemen lopen of organiseren ten voordele van Quindo!

Getuigenis door Dylan

Getuigenis door David