Parc de Triomphe: iedereen verdient een kerstcadeau

19/12/2018

Het is opnieuw Winter in Kortrijk. Overal zie je gezellige kerstverlichting, jeneverkraampjes en de geur van wafels en braadworsten is haast niet te vermijden. Op bijna elk plein is er wel iets te doen dat is ook het geval op het Jozef Vandaleplein. Daar organiseert buurthuis De Stuyverij ‘Parc de Triomphe’, waar je cadeautjes kan binnenbrengen voor mensen die soms wel eens vergeten worden tijdens deze eindejaarsperiode.

Sharing is caring

Onder het motto ‘het enige wat verdubbelt als je deelt, is geluk’ vindt Parc de Triomphe opnieuw plaats, deze keer op het pittoreske Jozef Vandaleplein. Daar kunnen mensen geschenken achterlaten, die dan naar minderbedeelde gezinnen gaan of naar organisaties die zich inzetten voor kwetsbare groepen.

Hoe gaat het in z’n werk? Je zakt af naar de prachtige boog, die logischerwijs doet denken aan de bekende Arc de Triomphe, met een geschenk in de hand. Daar kan je dan jouw cadeautje inpakken, waarna je een sticker ontvangt die je op jouw geschenkje plakt. Daarop duid je aan of het voor een jongen, meisje, man of vrouw bedoeld is en specifiek ook voor welke leeftijdscategorie.

Alle ingezamelde geschenken worden op maandag 24 december, de dag van kerstavond, verdeeld onder de verschillende organisaties, zodat iedereen een cadeautje krijgt op Kerstmis.

Wafel eten of bellen blazen?

Parc de Triomphe draait om meer dan geschenken alleen. Zo zorgt kledingzaak Lélé voor verschillende activiteiten voor kinderen (of voor volwassenen die het kind in zich willen loslaten). Dat gaat van reuzenzeepbellen blazen tot verkleedpartijtjes.

Er zijn ook verschillende kraampjes, waar je terech kan voor warme dranken en lekkere wafels. Leuk om te weten is dat bijna alle opbrengsten van de standjes naar een goed doel gaan. Ook de Sprookjesmobiel van enkele leerlingen van Athena campus Drie Hofsteden staat heel de week op het Vandaleplein. Daar moet je zijn om een echt sprookje mee te maken.

Optreden meepikken

Geen feest zonder muziek, moeten de organisatoren gedacht hebben. Onder andere Soul Avenue en Mister Brown passeren de revue, evenals lokaal talent. Denk maar aan Sam Lefevere en Elsje, die bekendstaan om hun covers van Clouseau.

Tijdens het weekend kan je voornamelijk dj’s aan het werk zien, zij zullen het Jozef Vandaleplein van de nodige dansplaatjes voorzien.

Parc de Triomphe duurt nog tot en met zondag 23 december.

Jelle Hackx

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.