Pimp krukken en rolstoelen met MySleeve

06/05/2019

Marie Van den Broeck (25) ontwierp tijdens haar masterjaar als ingenieursstudente handige opzetstukjes voor handvaten van krukken en rolstoelen onder de noemer MySleeve. Het doel: komaf maken met frustraties zoals blaren en omvallende krukken. Ondertussen heeft de voormalige student-onderneemster met My Add On haar eigen bedrijf.

Door de kleurrijke sleeves ogen de handvaten niet alleen mooier, ze brengen ook enkele praktische voordelen met zich mee. “Binnenin de sleeve zit gel die ervoor zorgt dat de drukpunten van jouw hand gelijkmatig worden verdeeld”, legt Marie uit. “En aan de toppen zit een magneet. Daardoor kan je de krukken tegen je lichaam laten leunen en als je toch eentje laat vallen, kan je dankzij de magneten de gevallen kruk gemakkelijk weer oprapen.”

Met dank aan… haar oma

Marie bedacht het product in het kader van een Small Business Project van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo), waarbij studenten een eigen ondernemingsplan schrijven en een bedrijf opstarten. De inspiratie vond de Aalstenaar, die in Kortrijk woont, bij haar oma. “Ik heb een heel lieve oma en ze zaagde nooit voor iets, tot ze met krukken moest lopen. Ik dacht: daar moet iets aan gedaan worden! Dus waarom deed ik het dan zelf niet?”

(lees verder onder de video)

Prijzen in overvloed

Het parcours van Marie Van den Broeck en haar product MySleeve is al uitermate succesvol verlopen. Naast prijzen zoals de prestigieuze designprijs Henry Van de Velde Award werd ze in 2017 verkozen tot student-ondernemer van het jaar door de ondernemersorganisatie Unizo.

Wedstrijden zijn volgens Marie een handige manier om te groeien als start-up: “Als jouw product nog niet af is, doe dan zeker mee aan wedstrijden die feedback opleveren en waarmee je geldprijzen kan winnen. Op die manier kan je jouw startkapitaal wat aandikken. Daarna kan je deelnemen aan wedstrijden die persprijzen en media-aandacht bieden als jouw product effectief af is en klaar voor verkoop.”

Meer informatie vind je terug via www.myaddon.be.

Emma Van Belleghem

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.