Pingpongclub @ Living 2020: Grollende gitaren en een melodieuze stem

27/10/2020

Living 2020 is een concept vanuit jeugdwerking Wevelgem om concerten en evenementen coronaproof te organiseren. In de gezellige living kwamen onder andere Meskerem Mees, Wolker en the Bony King of Nowhere al langs.

Zaterdag 24 oktober was het de beurt aan de mannen van Pingpongclub. Pingpongclub is een GentsKortrijkse indiepopband rond singer-songwriter Jonas Desmet. De band die in 2019 op de scene verscheen met hun debuutsingle Dokter Rudi is een van de meest beloftevolle opkomende bands in het Vlaamse muzieklandschap.

“Je merkt dat het een tijdje geleden is, we zitten nog maar aan nummer drie en ik zweet al, amai”

 De finalisten van Sound Track 2019 startten onmiddellijk alsof ze nooit weg geweest waren. De zoetgevooisde stem van frontman Jonas Desmet weergalmde door de boxen van het JC Ten Goudberge en kreeg iedereen al zittend in beweging. Toch brak het zweet al uit na nummer drie. “Je merkt dat het een tijdje geleden is, we zitten nog maar aan nummer drie en ik zweet al, amai” aldus Jonas.

Naast geweldige muziek en grollende gitaren kwam de zin “dankuwel Wevelgem” ook vaak terug. Het vijfkoppige duo was duidelijk zeer dankbaar om in deze bizarre periode nog eens op een podium te mogen  staan. De organisatie in Wevelgem was dan ook meer dan corona proof en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.

“Wevelgem willen jullie even meezingen met ons”

Anders van een optreden genieten? Dat was het zeker, het publiek zat neer en op anderhalve meter afstand. Wie niet neerzat waren de jongens van pingpongclub,  de vibe en energie van de Gent-Kortrijkse band was aanstekelijk. Zo kwam de vraag van de Frontman naar het publiek om zelf even mee te zingen. Het publiek aarzelde niet en nam iedere woord over. We waren zelf getuige van een nieuw nummer dat de band bracht, het voelde even alsof er geen wereldwijde pandemie aan de gang was.

Lees ook:

Pierre Gryp

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.