Pistes om te gaan lopen in alle veiligheid

22/04/2021

Begin april werden de werken gestart aan de atletiekpiste op het Olympiadeplein en die zijn bijna ten einde. Deze werken zullen ervoor zorgen dat je de piste het volledige jaar door zult kunnen gebruiken. Loop je graag op een atletiekpiste of toch liever een Finse piste? Wij hebben voor jullie alle locaties op een rijtje gezet.

Atletiekpiste Sportcentrum Wembley

Op het sportcentrum Wembley ligt een atletiekpiste gemaakt uit kunststof. De piste heeft een recht sprintstuk van 8 banen die in de bocht overgaat in 6 banen. Als je de piste wil gebruiken moet je lid zijn van een atletiekvereniging of vooraf reserveren. Je moet wel een sportkaart hebben en kan de piste enkel gebruiken tussen 8.00 en 18.00u. Gebruik van de piste is betalend. Alle info kan je vinden op de website van Kortrijk.

Atletiekpiste Sportcentrum Olympiadeplein Marke

De vernieuwde atletiekpiste heeft 6 banen en is gemaakt van brique pilée, beter bekend als gravel. Ook is de piste volledig verlicht en gratis toegankelijk voor iedereen die wel eens graag een rondje loopt. Als je in groep naar de piste afzakt dan moet je vooraf even reserveren. Als individu hoeft dit niet. Er is ook een mogelijkheid tot douchen of kleedruimte, daarvoor moet je contact opnemen met Jeroen Debaveye. Het sportcentrum is makkelijk te bereiken (zie kaart) en heeft een parking.

Finse piste Sportcentrum Olympiadeplein Marke

Op de dezelfde site als de atletiekpiste ligt ook een Finse piste. Je kent dat wel, een piste die gemaakt is van hout en licht mee veert als je loopt. Hierdoor is de kans op gewrichtsblessures aanzienlijk lager als je hierop loopt. De piste heeft een lengte van 734 meter en loopt deels op het gras van een van de voetbalpleinen. Er is geen verlichting rond de piste waardoor het enkel toegankelijk is tijdens de dag.

Finse piste Sportcentrum Lange Munte

Boven in Hoog Kortrijk heb je een mooie Finse piste op sportcentrum de Lange Munte. Er zijn drie verschillende afstanden op vier manieren te lopen. Je hebt tweemaal 600 meter, 1000 meter en als langste afstand 1200 meter. De piste is verlicht en wordt geactiveerd door middel van een bewegingssensor. Er zijn wel wat hoogtemeters en dat maakt het lekker uitdagend.

Finse piste Vives Kortrijk Campus Katho

De laatste piste ligt op de campus van Vives Kortrijk. Het is even zoeken voor je hem vindt en sommige stroken lopen over de parking wat het niet helemaal ideaal maakt. De piste is verlicht en heeft een afstand van 1350 meter. Het is wel aan te raden om hier niet overdag in de week te komen lopen want dan zijn er namelijk veel studenten op campus die u weleens voor de voeten zouden lopen.

Wil je de pistes graag eens gaan uitproberen dan vind je alle adressen op onderstaande kaart.

Kevin Storme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.