Populairste app van het moment is… Tik Tok

26/11/2018

Nog nooit gehoord van Tik Tok? Hoog tijd dat je eens een kijkje neemt naar de smartphones rondom jou. Sinds de overname van Musical.ly is het Chinese videodeelplatform niet weg te slaan uit de lijst van meest gedownloade apps.

De samensmelting van Tik Tok en Musical.ly leidde tot een verfrissend nieuw geheel is een enorme hit bij jongeren tussen 6 en 16 jaar. Maar wat is Tik Tok nu precies? Terwijl Musical.Ly hoofdzakelijk een platform was voor mensen die hun muzikale talenten willen delen met hun volgers, doet Tik Tok veel meer denken aan het voormalige Vine. Je weet wel: de app waarmee je een video van zes seconden kon delen op het wereldwijde web.

Tik Tok’ers plaatsen korte filmpjes van zichzelf op het platform waarin ze leuke dingen doen zoals lip-syncing of een grappige scene maken met vrienden. Er zijn ook regelmatig uitdagingen zoals de #TumbleweedChallenge, waarbij mensen opeens stoppen met wat ze aan het doen zijn om dan over de grond te rollen.

De video-app is momenteel vooral populair in China en de Verenigde Staten. Maar ook in Europa is de app aan een stevige opmars bezig. Het Duitse duo @lisaandlena is bij ons de meest populaire Tik Tok-account met 31.5 miljoen volgers. In 2018 werd Tik Tok intussen al meer dan 80 miljoen keer gedownload.

De app kan je gratis downloaden via de App Store of de Play Store.

 

 

Maurits Cottyn

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.