Power to the youngsters! YouthStart coacht kanszoekende jongeren

24/10/2018

10 jongeren van het YouthStart-project in Kortrijk kregen deze middag een certificaat omdat ze met succes de voorbije weken een training volgden waarbij hun talenten en ondernemingszin centraal stonden. Met het pilootproject willen OCMW Kortrijk, stad Kortrijk, YouthStart Belgium en VDAB kanszoekende jongeren opnieuw aansluiting laten vinden met de maatschappij.

Na de voorstelling van de ondernemingsplannen, kregen de jongeren hun certificaat uit handen van OCMW-voorzitter Philippe De Coene, die opgetogen was over het pilootproject. “Als stadsbestuur zijn wij enorm blij met de manier waarop de jongeren geactiveerd werden vanaf de eerste dag van YouthStart, zo krijgen ze zelf alle kaarten in handen. Vrijdag staat er zelfs een overleg gepland over de uitbreiding van het project naar W13 (vereniging van 14 OCMW’s uit onze regio en CAW Zuid-West-Vlaanderen, red.)”, aldus De Coene.

De volgende stap voor de jongeren is stage lopen. De organisaties waarbij ze de komende weken aan de slag zullen gaan, zijn alvast niet min: Tarterie, Top Motors, Brooklyn, KV Kortrijk … “We vinden het belangrijk dat er een zo goed mogelijke match is tussen de motivatie en passie van de jongere en de interesse en mogelijkheden van de stageplaats. En daar zijn we gelukkig ook in geslaagd”, vertelt Jan Despiegelaere, coördinator van Streekfonds West-Vlaanderen.

Wij maakten een babbel met coach Ria Van Gucht en Maxim Pauwels, een van de deelnemers.


Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.