Project Boothuis van Ajko springt mee op de kar van De Warmste Week

27/09/2019

In december gaat in Kortrijk de zevende editie van De Warmste Week van start. Meer dan 70 organisaties uit het Kortrijkse hebben zich al geregistreerd als goed doel, ook vzw Ajko met het project Boothuis. “Wij willen vooral de meest kwetsbare jongeren in Kortrijk helpen”, vertelt medewerkster Stine Houthoofd.

Vzw voor jongeren

Ajko is een organisatie uit Kortrijk die zich inzet voor de meest kwetsbare jongeren uit de buurt. De organisatie heeft verschillende deelwerkingen zoals project Boothuis waarmee ze meerdere doelgroepen wil bereiken. “Bij ons zijn alle jongeren tussen 15 en 24 welkom. Het is belangrijk om de jongeren die het thuis of op school niet gemakkelijk hebben een plaats te geven waar ze zich thuis voelen”, legt Stine uit. “Bij ons is het letterlijk een boot die aangemeerd ligt aan de Spinnerijkaai in Kortrijk. Voor de jongeren is de boot hun lokaal waar ze echt altijd welkom zijn.”

Vol programma

Koken, movie nights, schilderen… er is van alles te doen op de boot aan de Spinnerijkaai. Houthoofd: “Boothuis organiseert wekelijks activiteiten samen met de jongeren. Ze komen niet alleen voor de activiteiten, maar vaak ook om gewoon te praten. Dat willen we stimuleren want vaak kunnen de jongeren bij niemand anders terecht.”

(lees verder onder de video)

Welkom in Boothuis !

Geplaatst door Boothuis – vzw AjKo op Dinsdag 28 november 2017


“Toekomst verzekeren”

Met het ingezamelde geld van De Warmste Week wil vzw Ajko ervoor zorgen dat Boothuis blijft voortbestaan want dat is geen evidentie. “Onze boot moet voor onderhoud naar Gent gebracht worden, wat heel duur is. Wij doen er echt alles aan om de boot bij ons te houden zodat de jongeren hun lokaal niet hoeven te verliezen”, aldus Stine Houthoofd.

West-Vlaanderen boven

Kortrijk Weide wordt van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december volledig ingepalmd door dit evenement. Het doel is geld inzamelen voor organisaties die zich inzetten voor het goede doel. Opvallend, het is de eerste keer dat De Warmste Week West-Vlaanderen aandoet.

Meer info over De Warmste Week vind je hier.

LEES OOK

Robbe De Vlieger

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.