Quindo uitgenodigd bij koningspaar op gala-avond in Roeselare

11/09/2020

Donderdagavond 10 september waren Quindo-vrijwilliger Chaimae El Massaoul en coördinator Broos Claerhout uitgenodigd voor de gala-avond van de Koning Boudewijnstichting. Ook Koning Filip en Koningin Mathilde waren aanwezig op het evenement. Videos gemaakt door Quindo werden gedurende de gala-avond getoond aan alle aanwezige gasten. 

De Koning Boudewijnstichting is een stichting die (financiële) steun schenkt aan een hele reeks goede doelen en projecten om zo bij te dragen aan een betere samenleving. Ook heel wat West-Vlaamse projecten ontvangen steun via het Streekfonds WestVlaanderen, een fonds van de stichting, en dat werd tijdens de galaavond door Quindo in de verf gezet.

“Het Streekfonds West-Vlaanderen vroeg ons om reportages van de verschillende projecten te maken”, klinkt het bij coördinator Broos. “Op die manier konden we niet enkel studente journalistiek Chaimae de kans geven om ervaring op te doen, we leerden ook met de camera’s werken en konden voor een klant aan de slag. Een mooie kans voor iedereen. En dat het voor de Koning en Koningin is, dat is uiteraard mooi meegenomen.”

In 2016 bracht koning Mathilde zelf al eens een bezoekje aan Quindo.

In de videoreportages nam Chaimae, tevens studente journalistiek aan Howest, de rollen van presentatrice en interviewster op zich. Ze ging op bezoek bij verschillende organisaties en interviewde er bezielers van projecten die een woordje konden uitleggen, maar ook jongeren en studenten die deelnamen aan de verschillende projecten. Ook op de gala-avond zelf nam ze samen met Broos nog eens het woord op het podium.

“Het was echt super leuk om te doen!” klinkt het enthousiast. “Het ging heel vlot met wat gezonde stress. Dit is echt wel zeker iets wat ik in de toekomst zou willen verder blijven doenIk ben Quindo dan ook heel dankbaar voor de mooie kans, ik heb er heel veel van geleerd als journaliste in spe!”

Chaimae en Broos konden zelfs ook kort in gesprek gaan met Koningin Mathilde. “Dat was wel spannend, maar super leuk”, vertelt Chaime. “Ze vroeg wat ik nog verder wilde doen in de journalistieke wereld en dat ik mijn dromen moest najagen, echt tof om te horen van een koningin.”

Het is niet de eerste keer dat vrijwilligers van Quindo koningin Mathilde mochten ontmoeten. In 2016 bezocht de Koningin de redactie van Quindo om de sociale werking Radio Respect te ervaren. Het jaar daarvoor mocht Quindo al zelf eens op bezoek gaan in het koninklijk paleis toen hij als organisatie projectsteun ontving van het Koningin Mathildefonds voor datzelfde project.

Lees ook:

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.