‘Quizticks met spinaziepuree’ wint voor de tweede keer De Grote Studentenquiz

22/02/2019

Cyriel Van Damme heeft afgelopen dinsdag met zijn team ‘Quizticks met spinaziepuree’ de 25e editie van De Grote Studentenquiz gewonnen in evenementenhal Depart. Het was een dubbeltje op zijn kant, want door een gelijkspel moesten ze eerst nog een schiftingsvraag beantwoorden. De ploeg van Cyriel won de quiz al eens in 2017 en ging twee keer aan de haal met de zilveren medaille in 2018.

“Hoeveel klokken telt een beiaard?”, luidde de schiftingsvraag. Met een geslaagde gok waren de quizzers van ‘Quizticks met spinaziepuree’ opnieuw enkele Decathlon-waardebonnen rijker. In totaal verdiende Cyriel zo al 160 euro, met dank aan Kortrijk Studentenstad die de studentenquiz twee keer per academiejaar organiseert. Over het geheim achter het succes van zijn ploeg is de student ecotechnologie aan Vives duidelijk: “We hebben één teamlid, Bert, die altijd 70 procent van alle vragen juist beantwoordt. Hij is onze main man. Wij hoeven enkel nog wat aan te vullen.”

Beluister het volledige interview.

Kortrijkse smartasses in the house

'Quizticks met spinaziepuree' wint voor de tweede keer De Grote Studentenquiz, ook De Beste Naam Ooit voor een quizploeg? ➡️ bit.ly/2BPt0nM 📚🗣️

Geplaatst door Quindo op Vrijdag 22 februari 2019

 

Pics by Kortrijk Studentenstad

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.