Radio KidsDay: sport- en radiokamp ineen

07/04/2018

Het zijn echte all-rounders, de deelnemers van ons Sport en- Radiokamp ‘KidsDay’. Een hele week lang leerden de kinderen alles wat een radiomaker moet kunnen om een eigen radioshow op antenne te brengen! Ze maakten kennis met alle kneepjes van het vak, van monteren tot jingles maken. 

Op dinsdag ontdekten ze wat je allemaal nodig hebt om met radio aan de slag te gaan. Na een rondleiding bij Radio 2 West-Vlaanderen gingen ze zelf aan de slag met een proefradioshow. Items bedenken, interviews afnemen, reclame… Het hoorde er allemaal bij!

Woensdag trokken de jonge radiomakers de straat op gewapend met niet meer dan een opnametoestel en een stevige portie goede moed. De bezoekers van de paasfoor kregen een microfoon onder de neus gedrukt en de 12 jongeren vuurden hun vragen op hen af. Het resultaat waren 3 prachtige reportages die ze vrijdag in hun liveshow gebruikten.

De donderdag stond dan volledig in het teken van ‘montage‘. De kinderen leerden dat je knippen en plakken niet enkel met papier kunt doen, maar ook op de computer. Zo trokken ze de studio in om hun eigen jingles in te spreken, zoals “Radio Kids! Always Fun! Only For Kids!”.

De vrijdag was dan eindelijk het grote moment aangebroken: live radio maken op Quindo. Alle montages werden afgewerkt, de jingles, reportages en muziek op de computer geplaatst, de hoofdtelefoon op en de rode ‘on air’-lamp aan. Een uur lang tegen de klok werken bracht de nodige stress met zich mee. Maar het resultaat was fantastisch. Beluister de uitzending hieronder.

Bedankt KidsDay, voor deze heerlijke week!

 

Jana De Wilde

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.