Radio- en sportkamp ineen? Het kan

13/07/2018

In de voormiddag fietsen, voetballen en lopen op sportkamp en in de namiddag nog een heuse radio-uitzending maken. Klinkt vermoeiend? Niet voor de tien jongens en meisjes die van 9 tot 13 juli meededen aan ons sport- en radiokamp. In een week tijd maakten ze een eigen radioprogramma. De voorbereiding, de liedjes kiezen en achter de knoppen staan, ze deden het allemaal zelf!

Op maandag begonnen ze met een testuitzending. Twee presentatoren praatten alle reclames, nieuwsitems en wedstrijden aan elkaar. Een goede oefening voor het doel aan het einde van de week, zelf een radioshow maken!

Het was een warme week, dus op dinsdag trokken de jongens en meisjes er op uit. Ze vroegen aan mensen op straat wat hun hobby’s zijn en of ze van plan waren om te kijken naar de wedstrijd van de Rode Duivels.

Op woensdag werd even een pauze ingelast met toneelstukjes en een bezoek aan de Kortrijkse Schouwburg. Donderdag was het meteen alle hens aan dek. De opnames van dinsdag moeten ook nog gemonteerd worden! Een leuk spel waarbij de kinderen op zoek moeten naar verschillende geluiden sluit de dag af.

Vrijdag is D-day! Er zijn stukjes radio gemaakt die zo op nationale radio hadden gekund. Check het hieronder!

Annelies Nollet

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.