Radio Respect Congres 2016: Herbeleef

03/03/2016

Op 3 maart organiseerden Quindo en Demos Vzw 'Radio Respect': een inspiratie- en doedag over mediaproductie en empowerment. Herbeleef de dag hier.

Media maken om jongeren in een kwetsbare situatie te betrekken, te activeren en sterker te maken? Dat kan! Op 3 maart 2016 organiseren Quindo en Demos samen Radio Respect, een inspiratie- en doedag over mediaproductie en empowerment.

Van het nationale televisiefenomeen Radio Gaga tot succesvolle lokale wijkinitiatieven. Radio Respect brengt inspirerende cases en straffe sprekers samen uit verschillende sectoren: mediamakers, publiekswerkers uit musea, bibliotheekmedewerkers, opbouwwerkers, jeugdwelzijnswerkers, kunstenaars en OCMW-medewerkers.

Na de keynote van Dominique Van Malder (Radio Gaga) en twaalf buitengewone doesessies gingen de deelnemers naar huis met een pak originele ideeën en concrete methodieken waarmee ze zelf aan de slag konden in hun organisatie.

ORGANISATIE: Quindo vzw en Demos vzw

Het Kortrijkse medialab Quindo staat synoniem voor atypisch, avontuurlijk en vernieuwend, maar ook voor sociaal, tolerant en open van geest. Het is een laagdrempelige mediaplek waar echt iedereen zijn/haar ding kan doen. De Quindisten maken media met jongeren uit zeer verschillende contexten om hen professioneel en persoonlijk te laten groeien.

Demos, het kenniscentrum voor participatie en democratie, onderzoekt in het programma ‘Hoop in Donkere Dagen’ interactief, artistiek en participatief mediagebruik.

PARTNERS: Howest, OCMW, Oranjehuis, Koningin Mathildefonds

CONTACT: broos.claerhout@quindo.be of 0494/148.005

Dit project werd gerealiseerd met de steun van het Fonds Koningin Mathilde, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Herbeluister hier de radioshow die de studenten Journalistiek van Howest maakten tijdens het congres.

Bekijk enkele sfeerbeelden:
Meer foto’s vindt u hier.
(c) Djanlissa Pringels

Timon Van de Voorde

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.