Radio Sinksen – Beluister hier de hoogtepunten van de Kick Off-show

01/06/2020

Radio Sinksen moeten missen? Of gewoon nog es zin om de Sinksensfeer te herbeleven? Hier vind je alle hoogtepunten van de Kick Off-show van 30 mei beluisteren, met onder andere de Belleman van Kortrijk en het interview met Wim Opbrouck.

Ode aan de Belleman

Peter Caesens, in Kortrijk beter bekend als de belleman, is begin maart overleden in een woningbrand. Ook tijdens de Sinksenfeesten hebben we hem al moeten missen. Vorige jaren luidde hij traditioneel de Sinksen in. Omdat we de feesten niet gewoon voorbij wilden laten gaan zonder Peter, maakten we een reportage waarin we hem nog een keertje in het licht zetten.

Quindo · Onze Ode aan de Belleman

Wim Opbrouck met ‘Sinksen in de wolken’

Voor wie er gisteren er niet kon bij zijn: het volgen van de virtuele Sinksenfeesten in Kortrijk was echt de moeite waard. Wim Opbrouck was de gastheer van ‘Sinksen in de wolken’, hij heeft al jaren een hechte band met Sinksen. Onder het motto, ‘Leg de luch an en mak lawaai’ kon je de swingende livestream volgen. Het hoogtepunt van de eerste dag was de opening van Wim Opbrouck. Muzikanten speelden live op iconische plaatsen in de stad. Verder in het openingsmoment zagen we alleen maar verwijzingen naar de Sinksenfeesten hoe we ze kennen.

Quindo · Wim Opbrouck vertelt over de openingsshow van ‘Sinksen in de wolken’

Jelle Brulez is persverantwoordelijke van KV Kortrijk en kwam de SinksenKerels-challenge van de voetbalclub promoten

Hij liet weten dat supporters zich moeten aanmelden en zo een plaatsje kunnen bemachtigen in een virtueel stadion, waar enkele bijzondere gasten zoals voormalig coach Hein Vanhaezebrouck, huidige speler Kristof D’Haene en voorzitter Joseph Allijns over het verleden en heden van KVK praatten. Zo kwam onder meer de overname van de Maleisische ondernemer Vincent Tan aan bod, net als de vurige derby’s tegen streekgenoot Zulte Waregem. Ook het bijna twintigjarig voorzitterschap van Allijns en de beste spelers uit de geschiedenis van Veekaa werden onder de loep gelegd.

Quindo · Jelle Brulez van de KVK vertelt over de SinksenKerels-Challenge

Gaëlle Vanhaverbeke is eventcoördinator en staat in voor de programmatie van Sinksen

Gaëlle Vanhaverbeke kwam de organisatie van het Sinksenweekend uit de doeken doen. Ze werkt sinds maart voor de stad Kortrijk, zo was het meteen een moeilijke opdracht om op deze manier Sinksen te organiseren. Toch probeerden ze om alles zo aangenaam mogelijk te maken. Zo deden ze er alles aan om coronaproof evenementen te organiseren. Zo zijn er heel veel livestreams met muzikanten zoals Compact Disc Dummies en Brihang en werden er initiatieven zoals Kortrijk Loopt en de Sinken rommelveiling georganiseerd.

Leer hoe je zelf een classic tisto maakt

Kortrijk wordt de laatste dagen getrakteerd op warm, zonnig weer. Het is zweten geblazen voor de Kortrijkzanen. Gelukkig biedt deDingen de perfecte oplossing. Aan de hand van een heerlijke tutorial overgoten met een West Vlaams toontje leer je zelf de classic tisto maken. De zomer kan alvast beginnen met deze cocktail in de hand.

KortRijk aan culturen

De wereldmarkt ging dit jaar normaal voor de 21e keer op de sinksenfeesten staan. KortRijk aan culturen probeert de lokale culturen te tonen aan het ruime publiek. Op een rustig muziekje vertelt Katrien Dupont over hoe het project dat probeert. Onder meer lekkernijen van de hele wereld en muziek worden tijdens de sinksenperiode worden normaal aan de man gebracht. Hoe lossen ze dit op?

Dag 1 kan je ook herbeleven op onze Facebookpagina.

Jens Denorme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.