Rapper LowG: “Als student was het een beetje à l’aise, nu wil ik er helemaal voor gaan”

25/04/2019

Rapper Lowie D’haeseleer alias LowG heeft een nieuwe single gedropt op Paasmaandag. Met de release van ‘Wilde Westen’ wil de Kortrijkzaan zijn samenwerking met producer Chillow en Catharsis Productions in de verf zetten. De single werd gelanceerd met een videoclip in de stijl van de klassieke West Coast rap.

Het mag duidelijk zijn: LowG neemt in ‘Wilde Westen’ geen blad voor de mond. “Ik wou al een eindje iets in die West Coast stijl schrijven. Je ziet het ook in de clip en je hoort het aan de beat”, legt Lowie D’haeseleer uit. “Het is trouwens onmogelijk om op zo’n beat (van Baadasssss, red.) poeslief te rappen.”

(lees verder onder de video)

Vleugje humor

Wie goed oplet, kan in de videoclip een kleine knipoog spotten. Hoewel LowG rapt over hoe hij zijn “prachtig dialect nooit zal wegschuiven”, wordt hij volledig ondertiteld in het Algemeen Nederlands. Lowie: “De ondertitels zijn het resultaat van een extreme vertaling. Zo zit er ook een humoristisch kantje aan de nieuwe single. Da’s wel mijn gewoonte, ook als ik op een podium sta.”

Debuut-EP, single en …

Goed nieuws voor de fans, de single is een voorproefje van het debuutalbum van LowG. “Mijn vorige EP had beter kunnen gedropt worden maar ik heb er heel veel uit geleerd. Die dingen neem ik mee naar mijn album, dat zal er alleen maar voor zorgen dat dat album nog meer vuur zal hebben.”, aldus de Kortrijkse rapper. Wanneer de release zal plaatsvinden, staat weliswaar nog niet vast.

Beluister het volledige interview met LowG.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.