RECENSIE: Agnews ‘Be careful what you wish for…’

07/02/2020

Be careful what you wish for…  Deze titel draagt de nieuwe show van Alex Agnew. Weinig prijsgevend as always, maar toch klinkt het heel intrigerend, iets waar iedereen toch wel benieuwd naar zou zijn.

Toen ik woensdagavond 5 februari de zaal binnenstapte wist ik eerlijk gezegd ook niet wat ik kon verwachten. Ik was nog nooit live comedy gaan kijken maar was wel al bekend met Alex zijn werk. Voeg daar wat vrienden aan toe die grote fan zijn en daar waren mijn hoge verwachtingen.

Persoonlijk, open, taboedoorbrekend maar vooral heel eerlijk

Het eerste dat me verbaast als ik naar de show kijk, is hoe gewoon Alex overkomt. Deze show is eigenlijk net een gesprek tussen hem en het publiek wat voor heel wat leuke invalshoeken zorgt, mopjes en af en toe een gênant moment van stilte dat uitmondt in oprecht gelach. De soms ietwat kinderlijke manier van grappen maken werkt geweldig op de lachspieren van de toeschouwers en anders doen de geluidjes die verbonden  zijn aan zijn moppen dat wel.

Naast het onmiskenbare enthousiasme en het gelach dat na en tijdens elke mop de zaal wel vult, kwamen er toch enkele thema’s aan bod die gezien kunnen worden als te teer om aan te kaarten, gevaarlijke grond, iets om bij uit de buurt te blijven… Maar opnieuw is dit net iets voor Agnews show. Hij opent de genderdiscussie, weerlegt hoe mensen kijken naar seksisme, feminisme en identiteit terwijl hij elke verwarrende gedachte die bij elk van deze discussies aan bod kan komen aankaart met een openlijke eerlijkheid.

Herkenbaarheid

Een van de redenen waarom Agnews shows telkens een succes zijn, is de herkenbaarheid van elk onderwerp dat aan bod komt. Situaties uit zijn dagelijkse leven vormen de rode draad door zijn shows. Gesprekken met zijn vrouw en dochter worden omgevormd tot geniale situaties waarin niemand wil terechtkomen.

Deze show is absoluut de moeite waard om te gaan bekijken want het verruimt je blik op een ietwat speciale manier en doet je op een hilarische manier nadenken over dingen waar je eigenlijk nooit bij stilstond. Eerlijk is eerlijk: een goede comedy is altijd een schot in de roos.

 

Zelf benieuwd? Check de trailer:

Lees ook

Gaëlle Leon

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.