Nieuwe redactie

Medialab Quindo zkt. splinternieuwe jongerenredactie

18/01/2022

Heb je er altijd al van gedroomd om als vliegende reporter live verslag uit te brengen van op evenementen? Hou je van schrijven, filmen of radio maken en ben je geïnteresseerd in wat er leeft in en rond Kortrijk? Niet bang van camera’s, microfoons en interessante discussies? Ben je tussen 15 en 18 jaar?

Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Het Kortrijkse medialab Quindo start een gloednieuwe jongerenredactie op en gaat daarvoor op zoek naar twaalf nieuwe jongerenjournalisten.

De redactie komt 2x per maand samen (na de schooluren of in het weekend) en bepaalt tijdens die redactievergadering waar Quindo de komende weken op focust. Dat kan breed zijn: van een interview met een interessante artiest die komt optreden in Kortrijk tot een reportage over een onderbelichte problematiek!

Jij bepaalt als journalist zelf de agenda en gaat, onder professionele begeleiding, met die inhoud zelf aan de slag: als reporter, cameraman of -vrouw, schrijver, technicus, …

Quindo zorgt voor de inhoudelijke ondersteuning, organiseert verschillende workshops en begeleidt jouw individuele groeitraject. Samen met de andere jongerenjournalisten, maak je gebruik van professioneel materiaal en de vernieuwde Quindo-radiostudio.

Voor wie?

-je bent 15 tot 18 jaar
-je hebt interesse en enige affiniteit met media en/of journalistiek
-je hebt voeling met stad Kortrijk
-je kan je twee keer per maand vrijmaken voor een redactievergadering en hebt daarnaast tijd om mee te werken aan het maken van content
-je engageert je tot eind juni

Voldoe je aan deze criteria?

Schrijf je dan in ten laatste op 10 februari!

Hoe? Stuur een mailtje naar emilie@quindo.be. Stel jezelf in de mail ook kort even voor.Inschrijven kan ook via:

Midden februari worden de geselecteerde kandidaten uitgenodigd voor een speeddate en tegen het einde van februari wordt de jongerenredactie definitief samengesteld.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.