Release: Vincent Coomans & Pol Isaac @ Bolwerk

25/09/2020

Vrijdag 18 september presenteerde Vincent Coomans samen met Pol Isaac hun split EP “Can’t you see that I slowly distance myself from you / Conversations” Hoewel de titel een zegen is voor de student die aan zijn aantal tekens moet geraken, vormt het geheel een ingetogen plaat. Met Quindo namen we een kijkje op de releaseshow bij Bolwerk.

 

Beginnen bij het begin, de locatie is bijzonder mooi. Bolwerk biedt een industriële setting aan waar het gezellig zitten is. Een enorme projectie op de prefabmuur van de buren geeft plots cachet aan het onding. Dat enkele kinderen zitten te spelen met schaduwen is eigenlijk een meerwaarde. Klein puntje van kritiek op de locatie: misschien de weg naar het toilet iets duidelijker maken, ook al was dat bron van vertier voor de kijker. Een multimediale show werd het publiek beloofd, so far so good.

Pol Isaac speelt een volledig instrumentale set die naadloos van nummer tot nummer overgaat. Als een alchemist gebogen over zijn muzikale brouwsels en erlenmeyers speelt hij zichtbaar intens zijn muziek voor de mensen van Bolwerk. Mij deed de muziek een beetje denken aan Nils Frahm, maar nog iets minimalistischer.

De knappe projecties maakten van de avond een verhaal. De sfeer was zelfs zo zweverig dat een verveeld en roepend kind – tja, geen babysit zeker? – onopgemerkt voorbijging. Schijnbaar even naadloos als de nummers van Pol Isaac kwam Vincent Coomans schoorvoetend het podium op met zijn band. De muziek is bijzonder ingetogen en hoewel ze zingen over All these ordinary people, vond ik de muziek toch niet zo toegankelijk. Dat hoeft niet slecht te zijn, maar het viel wel op dat enkelingen in het publiek zich moeilijk konden inleven en het gepraat werd naderhand wel storend.

De poëzie die tussendoor voorgelezen werd, waaruit we leerden dat een man zijn betekent je niet in een vlinder laten schminken, was mooi, maar doorbrak de flow van het concert een beetje. Jammer, want het idee van poëzie verbinden met muziek is natuurlijk geweldig. De nummers zelf van Coomans en co zaten goed in elkaar. Waar het eerste nummertje precies toch nog wat pour miste, schudde de band die podiumversheid van zich af zoals klimaatontkenners dat doen met feiten.

Uiteindelijk was het een ideaal optreden om met je (tegenwoordig ex-)bubbel de onnodige dorst te lessen en bovendien talent van eigen bodem te ontdekken. Vrijdag 25/09 kan je Coomans nog aan het werk zien in de foyer van muziekcentrum Dranouter.

Lees ook:

Bernd Viaene

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.