Reveil strijkt neer op begraafplaats Hoog Kortrijk

31/10/2019

Voor het zesde jaar op rij wil Reveil op 1 november de stilte op zoveel mogelijk begraafplaatsen doorbreken. Ook Kortrijk neemt opnieuw deel.

Op de begraafplaats Hoog Kortrijk zal het Lettertype Collectief vrijdag het traditioneel kerkhofbezoek nieuw leven inblazen, samen met schrijfster Siel Verhanneman. “Iedereen is welkom om langs te komen, een lichtje mee te brengen en bij te dragen aan een warm, ingetogen samenzijn op de begraafplaats”, klinkt het. Meer info op het Facebookevenement ‘Reveil19 Kortrijk’.

“Geen kille plekken”

Reveil vond voor het eerst plaats op de begraafplaats van Deerlijk als eerbetoon aan enkele jonge Deerlijkenaren die op korte tijd overleden. “Voor veel mensen zijn begraafplaatsen kille plekken, terwijl er zoveel mooie levensverhalen te vinden zijn. Wij willen die kille plaatsen op Allerheiligen omvormen tot warme plaatsen waar mensen samen herinneringen ophalen”, zegt oprichter Pieter Deknudt van de band Zinger.

Enkele studenten van de opleiding digital arts and entertainment aan Howest maakten dit adembenemend filmpje voor de zesde editie van Reveil.

Pic by #LZSB

LEES OOK

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.