Review: The Good Place, de perfecte corona-binge

28/07/2020

Heb je ook het gevoel dat je alles al gezien hebt? Op tv zijn het enkel herhalingen van Sara en Band of Brothers. Op Netflix heb je alle grote series al bekeken, en er zijn ook geen nieuwe films die je aanspreken? Wel misschien heb je wel over deze hidden gem gekeken. The Good Place is een komedie met vier seizoenen, een diverse cast en een interessant plot.

Zoals vele studenten neem ik ook soms eens een pauze van al het studeerwerk, en de beste pauze voor mij is Netflix. Tijdens zo’n blokpauze heb ik The Good Place ontdekt en meteen gebinged. In het begin dacht ik dat het een zoveelste lichte komedie ging zijn zoals Friends of The Office. Maar het plot werd interessanter en interessanter, en ik begon ook echt gehecht te raken aan de cast. Maar eerst, waar gaat The Good Place nu eigenlijk over?

Wel, vier mensen komen op helemaal verschillende manieren om het leven en worden wakker in “The Good Place”, de hemel zeg maar. Daar worden ze verwelkomd door Michael, die The Good Place leidt. Eleanor, het hoofdkarakter, heeft heel snel door dat ze eigenlijk helemaal niet in The Good Place hoort en roept de hulp in van de andere drie mensen om haar te helpen een beter persoon te worden. Want als ze zich niet goed gedraagt, valt The Good Place letterlijk uit elkaar (door bijvoorbeeld zinkgaten). Michael mag koste wat het kost niet te weten komen dat ze daar niet hoort, maar ook hij heeft dingen te verbergen.

Dat is ongeveer het plot van het eerste seizoen, maar de serie is niet bang om uitdagende plottwists naar zijn kijker te gooien. Afleveringen duren ook maar twintig minuten, dus je denkt vaak “Oké, nog ééntje” en plots heb je weer een heel seizoen gekeken. De hoofdpersonages zijn allemaal ook heel intrigerend en speciaal, en je hoopt echt dat ze slagen in hun opzet. Het is de perfecte show om als pauze te gebruiken, maar ook om in een paar dagen te bingen.

Lees ook:

Ruth Coppens

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.