RHIZO zet Rode Neuzen Mars op poten

27/11/2018

Scholengroep RHIZO organiseert nu vrijdag een Rode Neuzen Mars met 1.100 leerlingen en personeelsleden. Het doel: mentaal welzijn van de leerlingen onder de aandacht brengen.

Het initiatief komt van een aantal docenten binnen de zorgrichtingen van de scholengroep RHIZO. “We leiden onze studenten op tot zorgprofessionals en willen ons maatschappelijk engagement tonen. Gezien het thema onze scholen aanbelangt, willen we hier de nodige aandacht aan geven en iets meer doen dan louter een verkoop organiseren”, legt docent Lieven Vanassche uit. Naast de Rode Neuzen Mars lopen er in de verschillende RHIZO-scholen acties om geld in te zamelen voor de officiële Rode Neuzen Dag van VTM, Qmusic en Belfius.

De leerlingen en personeelsleden zullen tijdens de mars van zes kilometer halt houden bij enkele diensten voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. Lieven Vanassche: “Op elke dienst zullen we ook een veelbetekenende quote plakken, zoals praten helpt of omdat jij het waard bent.” De mars eindigt met een mensenketting aan de verlaagde Leieboorden en een minuut stilte. “Daarna geven we er nog een stevige lap op met een dj-set”, klinkt het.

Beluister het volledige interview.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.