Richie Haley organiseert tienerfestival: “Nu kunnen mijn vrienden me eindelijk eens aan het werk zien”

31/08/2018

Kinderen en jongeren zijn op zaterdag 1 september meer dan welkom in JC Tranzit op het Nelson Mandelaplein. Richard Hallai (14), alias dj Richie Haley, organiseert er samen met zijn vader Steven en stad Kortrijk het tienerfestival Underage. Vooraleer het festival gaat, is er eerst Playday waarbij kinderen en jongeren kunnen kennismaken met verschillende workshops zoals freerunning en skaten.

‘Minimumleeftijd op festivals is vaak 18 jaar’

De 14-jarige dj Richie Haley, winnaar van Kunstbende 2017 in de categorie dj, kwam op het idee toen hij merkte dat zijn vrienden op veel festivals niet binnen mogen omwille van de minimumleeftijd van 18 jaar. “Nu kunnen mijn vrienden me eindelijk eens aan het werk zien”, aldus Richie Haley. “Naast Underage wilden we ook iets doen voor kinderen en jongeren in het algemeen. Toen Ghost Rockers hun laatste tour aankondigden zagen we een mooie kans om hen naar Kortrijk te halen.” Naast de populaire jeugdband tekenen onder meer dj Licious en Makasi present, van een vette line-up gesproken!

(lees verder onder de video)

Van dj tot organisator

“Het organiseren bevalt mij wel maar zelf draai ik natuurlijk ook supergraag. Ik moest gewoon iets doen met mijn contacten met onder andere Makasi en Dimaro, die kans kon ik niet laten liggen”, vertelt Richie Haley. Al zit een carrière als organisator er niet meteen in. Richie Haley: “De laatste tijd zit ik vaak in de studio, ik pendel vaak naar verschillende steden. Samen met een vriend heb ik zelfs al een nummer en een remix gemaakt. Ik vind het echt leuk om te producen maar het is volgens mij geen must voor elke dj.”

Toegang

Een ticket voor Ghost Rockers en Underage kost 5 euro, net zoals een ticket voor Ghost Rockers en Playday. Wie wil genieten van zowel Playday als Underage, betaalt 7 euro. Maar je kan ook een gratis duoticket winnen via Quindo. Al wat je hoeft te doen, is een mopje sturen naar info@quindo.be, met als onderwerp ‘Duoticket Playday/Underage’. Succes!

Beluister het volledige interview.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.