Ro-Chiro roept ouders en oud-leiding op om bloed te geven

23/11/2020

Normaal gezien organiseert de Kortrijkse Chiro elk jaar een actie om geld in te zamelen voor een goed doel. Ze doen dit in het teken van de Warmste Week, de jaarlijkse actie van StuBru die vorig jaar in Kortrijk  plaatsvond. Door de coronaomstandigheden moesten ze dit jaar hun plannen een beetje aanpassen.

“Elk jaar houden wij een actie voor de Warmste Week om geld in te zamelen voor een goed doel. Vaak kiezen we een goed doel dat ons nauw aan het hart ligt of waar we iets mee te maken hebben’, vertelt Jeppe, leider bij RoChiro. “Dit jaar zijn we zelf heel wat geld verloren omdat we onze activiteiten waarmee we geld inzamelen niet konden organiseren door de coronamaatregelen. Daarom beslisten we, ook in de lijn van het thema van de Warmste Week om geen geld in te zamelen maar handende helpen te bieden, om bloed te gaan geven met de leiding.”

De leiding van Ro-Chiro maakte zelf al hun afspraken bij het Rode Kruis en hoopt zo hun omgeving te inspireren en aan te moedigen om dat ook te doen. “We vragen alle ouders, onze oudere leden, oudleiding en andere sympathisanten om ook een afspraak te maken. We kozen om bloed te geven omdat we vaak hoorden dat daar nu nog veel meer nood aan is, dat het Rode Kruis echt op zoek is naar donoren.”

Lees ook:

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.