Rollin’ met Limp Bizkit op Alcatraz

26/06/2018

“De laatste headliner kunnen we pas aankondigen na Graspop, maar die zal wel het wachten waard zijn”, zei de persverantwoordelijke Bernard De Riemacker begin juni nog in de Quindo-studio. En met Limp Bizkit als headliner op de tweede festivaldag van Alcatraz is die belofte nu mooi ingelost.

De keuze voor Limp Bizkit heeft wellicht iets te maken met de geslaagde passage van die andere bekende nu-metalband Korn vorig jaar. Toen was het festival voor het eerst uitverkocht. Dat kan geen toeval zijn, moeten de organisatoren gedacht hebben. “Nu-metal heeft komaf gemaakt met het hokjesdenken binnen metalkringen. De wat oudere metalhead is mee geëvolueerd, gaat nu samen met zoon of dochter naar het jonge geweld kijken, en loopt zelf met de borst vooruit wanneer de kids een band van pa of ma leuk vinden. Je ziet de jeugd dan ook meer en meer opduiken op concerten van pakweg AC/DC, Guns N’ Roses, Judas Priest, Metallica, Iron Maiden of Slayer,” vertelt persverantwoordelijke Bernard De Riemacker.

De groep rond zanger Fred Durst maakte in 1999 wereldwijd furore met hun tweede album ‘Significant Other’ en hits als ‘Nookie’, en heeft sindsdien al meer dan 50 miljoen albums verkocht. Dat de band nog steeds hot is, merk je ook op Spotify, waar ze steevast goed blijven scoren. Ook live doet de band haar uiterste best. De afgelopen jaren snoerde Limp Bizkit sceptici vakkundig de mond door te overtuigen met energieke sets.

De groep bestaande uit drummer John Otto, bassist Sam Rivers, DJ Lethal, de excentrieke meestergitarist Wes Borland en de controversiële frontman Fred Durst serveert al sinds de jaren ’90 een explosieve molotovcocktail van groovende riffs en knetterende raps die garant staat voor vuurwerk. Het wordt uitkijken naar hits als ‘My Way’, ‘Rollin’’, ‘My Generation’, ‘Nookie’, ‘Break Stuff’, ‘Take A Look Around’, de George Michael-cover ‘Faith’ en ‘Behind Blue Eyes’ (origineel van The Who natuurlijk). So come and get it!

(lees verder onder de video)

Limp Bizkit krijgt op de tweede festivaldag versterking van onder andere Dimmu Borgir en Epica met Isaac Delhaye uit Ieper.

Lees ook

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.