Ruben Verhelst (20) combineert studies met eigen borduurbedrijf

02/10/2019

Student-ondernemerschap wordt steeds populairder. West-Vlaanderen alleen al telt meer dan 800 student-ondernemers. Ruben Verhelst is een van hen. Wij vroegen de Deerlijkenaar hoe hij zijn studies combineert met een eigen onderneming.

Ruben Verhelst is naast student industrieel productontwerpen, ook eigenaar van Mors, zijn eigen bedrijf dat t-shirts en truien borduurt. “De combinatie valt op zich wel mee maar als ik een grote bestelling binnenkrijg, is het wel moeilijk om alle lessen bij te wonen. Maar dan probeer ik altijd wel die lessen in te halen”, legt Ruben uit. “Dankzij mijn faciliteiten aan Howest is dat geen probleem, ook mijn docenten zijn echt flexibel.”

De 20-jarige student-ondernemer raadt andere studenten aan om zeker eens na te denken over student-ondernemerschap, mits voldoende motivatie. “Het is een grote leerschool. Door bijvoorbeeld je eigen boekhouding te doen leer je omgaan met facturen maken en hoe de btw-regeling in elkaar zit. Dat is allemaal zeer handig voor later.”

Beluister het volledige interview met Ruben.

LEES OOK

Lennert Suykerbuyk

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.