Siebrand lanceert nieuwe single & eerste muziekvideo ‘Bekaf’

14/07/2021

Het was even stil op muzikaal vlak bij Kortrijks rapper en Slam Poet Siebrand, maar nu is de jonge artiest terug van kort weggeweest. Hij bracht een nieuwe single uit die de naam Bekaf meekreeg: een samenwerking met Wevelgemse producer Sam De Vos, ook wel Tokalah. Voor de video ging hij dan weer aankloppen bij Jules De Pauw. Daarnaast beloofde Siebrand ons nog drie andere tracks deze zomer. 

“Bekaf is een drie minuut durende stream of thought”, begint Siebrand. “Het gaat over van alles en nog wat dat in m’n hoofd spookt: mens zijn in deze tijd van corona en online werk. Sociaal contact dat wegvalt, plots moeten kiezen wie je bubbel is. Basically: bekaf zijn.”

De track maakte hij samen met Tokalah in september, tussen de twee lockdowns in. “Voor de tweede lockdown in september ging ik op bezoek bij Tokalah. In twee uur hebben we daar de fond gelegd, vanaf nul. Hij heeft de hele beat in elkaar gestoken, ik heb de tekst geschreven, behalve de laatste 12 bars. Maar daarna zijn we elkaar terug uit het oog verloren. De tweede lockdown begon, we hebben beide drukke en heel verschillende werkschema’s.”

Mini-EP deze zomer

Het was nog even wachten op nieuwe versoepelingen om terug verder te werken: “Toen er versoepelingen waren begin mei hebben we terug samen gezeten en het lied afgewerkt tot in de kleinste details.” En ze hebben meteen ook nagedacht over de release van die track. “Sam zei: ‘We hebben dit nu gemaakt, maar ik word het werk dat ik maak heel rap beu. Dus we moeten het binnen twee maanden droppen.’ Ik dacht: we doen dat! Achteraf bleek dat ‘ie dat symbolisch bedoelde, maar ik heb het wel serieus als deadline genomen.”

Bekaf is niet het enige dat we deze zomer van Siebrand mogen verwachten. Er zitten ook nog drie solotracks aan te komen, vertelde hij ons nog: “Bekaf is een deel van een mini-EP. De drie andere tracks zijn van het begin van de lockdown, een beetje ouder dan Bekaf dus. Die zijn volledig solo gemaakt. Ze gaan echt alle kanten op. Ik heb al van alles en nog wat gedaan in de rapscene. Ik wil nu mijn eigen bijdrage leveren: ik heb een niche stijl, een woordenschat, ik zoek het wat verder.”

Wij zijn alleszins heel erg benieuwd naar de volgende releases. Wil je niets missen en op de hoogte blijven van nieuw werk? Volg Siebrand op Facebook, Instagram of Spotify, Tokalah op Facebook, Instagram en Spotify en Jules De Pauw (Juke One) op Instagram.

Beluister het volledige interview met Siebrand hieronder

Quindo · Interview – Siebrand over z’n nieuwe release Bekaf (9 juli 2021)

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.