Sinksen20: luister vanuit uw kot naar Radio Sinksen op 92.2FM

27/04/2020

Sinksen 2020 wordt geen gewone editie. Omdat er geen grote evenementen georganiseerd mogen worden, brengt Sinksen al z’n klassiekers tot in de Kortrijkse woonkamers live vanop radiofrequentie 92.2FM. Van zaterdagavond 30 mei tot en met maandag 1 juni luister je naar Sinksen in de wolken. Zelf mee werken aan Radio Sinksen? Lees onderaan het artikel hoe!

Als alternatief voor de gewone Sinksenfeesten, organiseert Kortrijk Sinksen in de wolken. Het hele weekend brengt Sinksen samen met Quindo de Sinksensfeer op jouw radio. Ogen dicht doen en je waant je op het Schouwburgplein! Op zaterdag 30 mei gaat de Radio Sinksen van start om 18 uur. Vanaf 22 uur wordt de hele stad in lichterlaaie gezet. We lichten samen alle straten op met kaarsen of lichtjes aan ramen, voorgevels, voor- of achtertuinen. Het hele lichtspektakel is ook live te volgen op sinksen.be.

Sinksenklassiekers

Wie Sinksen zegt, zegt muziek en ook dit jaar mogen optredens niet ontbreken. Op de website sinksen.be wordt de muziekprogrammatie verder aangekondigd. De optredens bijwonen doe je vanuit je kot: via de livestream. Daarnaast gaan muziekcentrum Track en JC Tranzit op zoek naar Kortrijkse dj’s tussen 12 en 26 jaar met een dj@home contest. De winnaars van de wedstrijd mogen een set draaien op Sinksen! Meer info vind je hier.

Een optreden luisteren zonder fris pintje of een frietje in de hand is bijna ondenkbaar. Daarom voorziet de Kortrijkse horeca Sinksenpakketten die je op voorhand kan bestellen. Voor de hobbykoks wordt een authentiek Kortrijks recept geschreven om thuis uit te proberen.

Sinksen zou Sinksen niet zijn zonder de rommelmarkt. Ook die gaat online door: elke inwoner kan één voorwerp selecteren dat ze willen verkopen. Aan het voorwerp in kwestie moet wel een mooie anekdote vasthangen. Verkopers melden zich met hun voorwerp en anekdote aan op de sinksen.be. Op zondag 31 mei worden alle voorwerpen online geveild. Verkopers kunnen er ook voor kiezen hun opbrengst aan het goede doel te schenken.

Ook ondenkbaar is een Sinksen zonder Kortrijk Loopt. Daarom gaan we allen samen 8500 km lopen of wandelen tijdens het Sinksenweekend. Vanaf 26 mei kan je je registreren via keepmoving.eu.

Stoeptekeningen en de slimste deelgemeente

Alle Kortrijkse kinderen worden uitgedaagd om met stoepkrijt aan de slag te gaan. In het themain de wolken‘ kleuren ze hun eigen stoep in, zodat elke straat een nieuw kleurtje krijgt. Op zondag wordt het grote kunstwerk vastgelegd op beeld. Zelf foto’s delen kan natuurlijk ook! Vermelden dan zeker #sinksen2020.

Op maandag 1 juni wordt de slimste deelgemeente gezocht. Vzw Ludiek organiseert de komende weken al de voorrondes. Wie kwalificeert, doet mee aan de finale die live op 1 juni die op de radio gevolgd kan worden. De quiz richt zich niet enkel op geoefend quizzers maar is voor iedereen toegankelijk.

Radiomakers gezocht

Drie dagen radio maken, dat doe je niet alleen. Daarom worden radiomakers gezocht. Specifiek zoeken we met Quindo en Sinksen presentatoren en journalisten. Wie zin heeft om mee te werken stuurt voor 11 mei een fragment van maximaal 1 minuut met z’n beste presentatieskills naar info@quindo.be.

Lees ook:

Emilie De Clerck

2 reacties op “Sinksen20: luister vanuit uw kot naar Radio Sinksen op 92.2FM

  1. Machteld Colson says:

    Na de yoga heel benieuwd naar wat Open School doorstuurde!

  2. christine coorevits says:

    goed gedaan ,ik ben al vanaf 8u aan het luisteren .

    ik zal wel vaker naar quinto luisteren

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.