OUTBOXX!!-kamp

Vzw Oranjehuis, Solidarcité en medialab Quindo werkten samen het cultuur- en mediakamp OUTBOXX!! uit. Twintig kwetsbare jongeren uit Kortrijk en Brussel werkten van 13 tot 17 april 2015 aan hun ideale stad en lieten zich daarvoor inspireren door diverse sociale en culturele organisaties in Kortrijk. Hoe beleven jongeren Kortrijk, een innoverende stad die in volle ontwikkeling is? En wat verwachten zij van een stad? Twintig kwetsbare jongeren zochten naar antwoorden tijdens het cultuur- en mediakamp OUTBOXX.

sony xperia (29)

In de tweede week van de paasvakantie leerden zij aan de hand van audiofragmenten, video-opnames en fotoreportages hun mening geven over Kortrijk om zo hun droomstad te creëren. Ze kregen daarbij de hulp van leeftijdsgenoten uit Brussel. Om inspiratie op te doen bezochten ze samen een tiental sociale en culturele organisaties uit de stad: De Schouwburg, vzw Ajko, Buda, Bolwerk, KV Kortrijk…

De Kortrijkse jongeren vertrekken vanuit hun eigen beleving en bouwen met nieuwe indrukken en ontmoetingen aan een realistischer beeld van de stad. De insteek van tien jongeren die opgroeiden in de hoofdstad zorgde hierbij voor een ander perspectief.

Op 17 april, de laatste dag van het OUTBOXX-kamp, werd een toonmoment georganiseerd waarop de jongeren hun ideeën met de buitenwereld (het beleid, de betrokken organisaties en het grote publiek) deelden. Zo zetten ze de stad een spiegel voor. De resultaten kan je hier herbekijken.

Brusselse jongeren over de hoofdstad

Brusselse jongeren over hun eerste indrukken

Jongeren over culturele centra

Jongeren over Kortrijk, na een week vol bezoeken en activiteiten 

Wat is SolidarCité?

Dit project werd gerealiseerd met de steun van het Fonds Koningin Mathilde, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.