Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Smakelijk: de Boekenkok in 5 vragen en antwoorden - Quindo

Smakelijk: de Boekenkok in 5 vragen en antwoorden

18/06/2019

Boekenkok Vincent Vandevyvere staat elke tweede en vierde vrijdagmiddag van de maand achter de kookpotten in Boekenhuis Theoria, aan het Casinoplein in Kortrijk. Het concept is simpel: de Kortrijkzaan probeert een vegetarisch kookboek uit en jij kan aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. Wij legden de Boekenkok vijf vragen voor.

Vanwaar komt het Boekenkok-idee?

De bal ging spontaan aan het rollen tijdens een gesprek met Annemie Bernaerts van Boekenhuis Theoria. Ik ben een fervente hobbykok en zij heeft een boekenhandel met een boekenkeuken. Dat gaapt gelijk een oven, zoals ze in West-Vlaanderen zeggen.

Welke kookboeken gebruik je?

Elke maand kies ik samen met Annemie een kookboek uit. Soms is het een klassieker maar het kan evengoed een nieuwkomer zijn. Meestal kook ik wel vegetarisch, omdat ik nu eenmaal graag werk met groenten. Ik probeer alleszins de gasten aan te zetten om ook zelf met de boeken aan de slag te gaan.

Zijn kookboeken wel nog van deze tijd?

Online vind je uiteraard veel receptjes terug. Daarnaast zijn er ook die maaltijdboxen die je bij je thuis kan laten leveren. Maar ik heb het gevoel dat een kookboek nog altijd geapprecieerd wordt. Het is leuk om te hebben én tastbaar. Persoonlijk vind ik echt dat er enkele parels tussenzitten, vooral de foto’s in de boeken maken het verschil.

Wat vinden klanten van jouw gerechten?

Ik krijg regelmatig complimenten. Voor mijn kookkunsten, maar ook voor de mooie boekenkeuken van Boekenhuis Theoria. Het is een open ruimte, de gasten zien wat er in de keuken gebeurt en omgekeerd. Ik probeer ook altijd uitleg te geven over het kookboek van de maand, voor wie dat wil. Dat alles brengt een leuke dynamiek teweeg.

Hoe kunnen mensen reserveren?

De plaatsen zijn beperkt. In totaal kunnen er 20 mensen aanschuiven. Reserveren kan via de website of telefonisch. Het zijn altijd leuke mensen die elkaar niet kennen. Je krijgt dus niet alleen een aperitiefhapje en een vol bord, maar ook nog eens heel wat boeiende gesprekken.

Wie wil aanschuiven aan de tafel van de Boekenkok, betaalt 16 euro. Meer informatie vind je via www.boekenkok.be.

Pics by Nathalie Deschacht

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.