De leukste smartphone-games voor tijdens de coronamaatregelen

27/03/2020

Een leuke manier om de verveling tijdens deze periode te bestrijden, is het spelen van enkele leuke games voor de smartphone, die je gratis kan downloaden. De vijf games die we hieronder hebben opgesomd zijn goed voor zowel binnen als buiten uren spelplezier.

Pokemon Go

De app bestaat ondertussen al bijna vier jaar, maar door de huidige situatie met het coronavirus is Pokémon Go opnieuw erg populair geworden. Erg veel mensen die nu dagelijks hun wandeling doen, hebben ook Pokémon Go op hun smartphone staan. Het concept is ondertussen al erg bekend: je loopt rond met een zelfgemaakte Avatar in een virtuele wereld, gebaseerd op de echte en je kunt er honderden verschillende Pokémon vangen. Toeristische plaatsen in (groot)steden of gemeenten hebben ook een Poké-stop, waar je standvastig Pokémon kunt vinden of Pokéballs kunt verzamelen. Wie weet vang je vandaag wel een Pikachu of een Charizard aan het Conservatoriumplein, waar wij onze studio hebben!

Fortnite Mobile

Iedereen kent ook al ondertussen de bekende game Fortnite, die iets meer dan twee jaar geleden uitkwam. Iedereen weet ondertussen al hoe de game in elkaar zit. 100 spelers worden op een eiland gedropt en de speler die als laatste overschiet, wint het spel. Enkele maanden na het uitkomen van de game voor PlayStation, Xbox en PC kwam het ook uit op de smartphone. Zo kun je ook zonder een gameconsole te hebben Fortnite spelen. Wat er ook een leuk extraatje is, is dat je op je smartphone samen kunt spelen met vrienden die wel op hun PlayStation, Xbox of PC de game spelen. De game is zeker een aanrader in deze coronatijden.

Clash of Clans

Deze game was enkele jaren geleden al erg populair bij jong en oud. In deze game is het de bedoeling dat je een eigen dorp en een eigen leger bouwt en dat je die sterker maakt door ze te upgraden. Als je sterk genoeg bent, kun je ook andere dorpen van andere spelers aanvallen en hun grondstoffen buitmaken. Met die grondstoffen kun je je stad en je leger sterker maken. De game kwam al uit in 2012 maar het houdt dus al enkele jaren goed stand tussen al de nieuwe games die uitkomen. Nu is het ook opnieuw populairder geworden door het coronavirus. En met reden, het is een verslavende en leuke game die je heel de dag bezig kan houden. Herbekijk hieronder nog eens het leuke filmpje waarmee de game gelanceerd werd.

Dream League Soccer 

Dit is misschien wel de minst bekende game van de vijf, maar daarom niet de minst leuke. Dream League Soccer heeft ongeveer hetzelfde concept als FIFA, je maakt een zo sterk mogelijke voetbalploeg waarmee je het opneemt tegen andere teams van andere spelers. Anders dan in FIFA kun je nu ook een eigen voetbalstadion bouwen en ook zelf de truitjes van je team maken. Maar je kunt dus ook met Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar in hetzelfde team spelen, het team dat jij hebt gemaakt. Een echte aanrader voor liefhebbers van voetbalgames en een leuk alternatief voor FIFA.

Candy Crush

Iedereen kent ondertussen al deze app, enkele jaren geleden was die waanzinnig populair bij alle jongeren. Je kon de game in 2012 al het spel spelen op Facebook, en enkele maanden later werd het spel gereleased op de smartphone, zowel Android als iOS. Maar liefst tien miljoen mensen downloaden in datzelfde jaar nog de game. Het concept is al erg gekend: door snoepjes te verslepen of te wisselen met elkaar kun je rijen maken van drie of meer van dezelfde soort candy’s. Er zijn vijf verschillende velden in de game: Het behalen van een opgelegd aantal punten, het wegspelen van alle gelatine, ingrediënten naar beneden halen, een aantal punten binnenhalen binnen een bepaalde tijd en bestellingen (Het maken van een aantal speciale snoepjes door combinaties te maken). Een van de meest verslavende games die er zijn!

Hopelijk ben je enkele uurtjes zoet met het spelen van deze games. Wij hebben ze al op onze smartphone staan. Alvast veel plezier!

Lees ook:

Jitse Lapeire

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.