Spinrag pakt uit met Kidsconcerten

19/02/2020

In de Krokusvakantie palmt Spinrag opnieuw een hele reeks Kortrijkse cultuurhuizen in. Van 21 februari tot en met 1 maart kan jong, maar ook minder jong, er kunst ontdekken. Op de planning staan heel wat podiumvoorstellingen, films en een hele reeks kunstige doe-activiteiten.

Starten gebeurt zoals het hoort op feestelijke wijze. Onder de naam Drums, toeters & bellen geeft De Batterij een heus fietsbelconcert. Enkele drummers werken samen met honderden Kortrijkse leerlingen om een spontaan fietsbelconcert te brengen. Elke fietser wordt zo een muzikant, om zo met een plein vol fietsbellen een zot optreden te brengen. Place to be: de Grote Markt. Het concert wordt gegeven door 600 leerlingen op vrijdag 21 februari om 13u30.

Hierna vertrekt een fietsparade onder de luidruchtige beats van De Batterij naar het Schouwburgplein, waar Spinrag 2020 feestelijk wordt ingezet. Dat is trouwens niet het enige fietsevenement tijdens Spinrag. Je kan ook doorlopend terecht in Muziekcentrum Track om je fiets te pimpen in een creatief atelier.

Nieuw: Kidsconcerten en Hotspots

Een nieuw concept dit jaar is de clubconcerten 4 kids: muziekoptredens waarbij ouders steeds begeleid moeten worden door kinderen. In een samenwerking met het Wilde Westen brengt Spinrag twee optredens van het Zesde Metaal op kindermaat: inhoudelijk volledig zoals een echt concert, maar met een aanvaardbaar volume voor kinderoortjes. Het concept sloeg meteen aan: het eerste optreden was onmiddellijk uitverkocht waardoor een tweede optreden georganiseerd werd. Ook Compact Disk Dummies geeft binnenkort een kidsconcert in samenwerking met het Wilde Westen.

Nog nieuw dit jaar zijn de Spinrag Hotspots: drie locaties waar je eventjes kunt uitblazen. Ouders kunnen er iets vinden om te drinken en eten terwijl kinderen er nog steeds hun creativiteit de vrije loop laten gaan. Op elke hotspot vind je ook één van de drie mascottes in buttonvorm. Passeer bij alle hotspots en verzamel zo de hele Spinragfamilie.

Wij, de wereld

Wij, de wereld is een hedendaags sprookje waarbij theatermaker Jelle Marteel aan de slag gaat met een Kortrijkse nieuwkomer. Marteel herwerkt een rode draad doorheen de verhalen van die nieuwkomers: hoe je leven soms anders loopt dan je had gedacht. Elke voorstelling speelt hij dan ook met een andere nieuwkomer, in hun moedertaal. Elkaar begrijpen doen ze toch, al moeten ze soms dingen uitleggen met handen en voeten. Dit is ook een eerste reizende voorstelling: elke voorstelling is op een andere locatie en met een andere nieuwkomer: volledig uniek dus. De acteurs komen uit Thailand, Kroatië, Afghanistan, Mexico en Bulgarije.

En verder?

Nog heel wat geks! Check het volledige programma op spinrag.be

Lees ook:

Emilie De Clerck

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.