SPOILER! Oscarwinnaars in Kortrijkse cinema

10/02/2020

Vannacht vonden voor de 92e keer de Oscars plaats. Heb je het event gemist maar wil je toch helemaal mee zijn met de huidige top van de filmwereld?  In de Budascoop en Kinepolis kan je nog terecht om enkele van de winnaars te bekijken. 

Jojo Rabbit speelt nog tot en met 3 maart in de Budascoop en tot en met 11 februari in de Kinepolis. Jojo Rabbit is een satirische oorlogsfilm uit 2019. De film is gebaseerd op de roman Caging Skies van schrijfster Christine Leunens. Het verhaal gaat over een eenzame jongen die deel uitmaakt van de Hitlerjugend. Zijn wereldbeeld wordt op zijn kop gezet wanneer hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder een Joods meisje helpt verborgen te houden op zolder.

1917 speelt nog tot en met 29 maart in de Budascoop en tot en met 15 februari in de Kinepolis. 1917 is een oorlogsfilm uit 2019. De film vertelt het verhaal van twee jonge Britse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog die de opdracht krijgen een boodschap over te brengen. Deze boodschap moet ervoor zorgen dat een Britse aanval wordt afgebroken om zo te vermijden dat de Britten in een dodelijke val trappen. De boodschap is bijzonder belangrijk voor één van de twee Britse soldaten wiens broer hiermee gered kan worden.

Judy speelt nog 10 en 11 februari in de Kinepolis. Judy vertelt het verhaal van Judy Garland. Nadat haar carrière in Amerika begint uit te doven, reist Judy naar Londen. De actrice en zangeres hoopt er na een reeks privé- en drugsproblemen een comeback te maken. Ze speelt er een reeks theatershows waarmee ze hoopt voldoende geld te verdienen om haar kinderen in Amerika een stabiel leven te kunnen bieden.

Parasite speelt nog 10 en 11 februari in de Kinepolis. Parasite is een Zuid-Koreaanse tragikomische film uit 2019. De film vertelt het verhaal van Ki-taek en zijn werkloze familie die in geldnood verkeren. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen.

Joker speelt nog 10 en 11 februari in de Kinepolis. Joker is een psychologische misdaadfilm uit 2019. De film vertelt het verhaal van de aartsvijand van Batman en is zo een mogelijke origin story. Arthur Fleck is een falende stand-upcomedian die langzaamaan wegkwijnt onder psychosociale druk. Hij raakt in de knoop met zichzelf  en worstelt doorheen de film met zijn verleden, tot hij op een bepaald moment volledig breekt.

 

 

Emilie De Clerck

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.