Sport- en radiokamp ‘Kinderpraat’

07/04/2017

Bij Quindo ontdekten ze een hele week lang alle facetten van radiomaken: presenteren, techniek doen, interviews afnemen, een show voorbereiden,...

img_1426

Het zijn echte all-rounders, de deelnemers van ons Sport en- Radiokamp ‘Kinderpraat’. Samen met de vzw. Sportplus kregen ze een week lang de kans om zich te vormen tot sportieve radiomakers in spe.

Bij Quindo ontdekten ze een hele week lang alle facetten van radiomaken: presenteren, techniek doen, interviews afnemen, een show voorbereiden,…

img_1423

Maandag mochten ze eens proeven van het vak. Op 2 uur tijd staken ze een radio-uitzending van een dik half uur in elkaar, dat ze lieten horen op Quindo. Het resultaat kan je hieronder beluisteren.

img_1418

Dinsdag en woensdag gingen ze op pad, gewapend met een microfoon. In het centrum van Kortrijk vroegen ze aan alle toevallige voorbijgangers wat die over Kortrijk dachten, wat hun lievelingsland was en wat hun favoriete feestdag was. Al hun opnames werden dan door de deelnemers zelf gemonteerd, zodat we ze konden gebruiken in de uitzending van vrijdag.

img_1420

Donderdag was afwerkdag: druk monteren, brainstormen en een thema bedenken voor hun uitzending vrijdag. Na het denkwerk was het tijd voor een spelletje. Ze hadden exact 1 uur de tijd om zoveel mogelijk geluiden op te nemen die de begeleiders op een lijst hadden gezet.

img_1436

Vrijdag was het showtime. Om 15h gingen ze helemaal live op Quindo met een show vol interviews, showbizznieuws, weer en verkeer en zelfgemaakte reclame en jingles. Het was een succes! Het resultaat kan je hieronder opnieuw beluisteren.

 

img_1442

Jana De Wilde

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.