Stad op de Planken begint aan finaleweek

12/10/2021

Een Stad op de Planken is ontstaan om de honderdste verjaardag van Schouwburg Kortrijk te vieren. Kunstenaarsduo Leefwerk (Niels Coppens en Roman Lutherbacher) kwam met het idee om de werking van de schouwburg letterlijk naar buiten te brengen op acht podia: een vergaderruimte, een keuken, een bar, een onthaalruimte, een technisch podium, een tribune, de mainstage en een materiaalruimte. 

Als je Leefwerk betreedt, is het alsof je in een andere wereld of stad terecht komt. Iedereen kan er zichzelf zijn en wordt door anderen gewaardeerd. Er is een hechte vriendengroep ontstaan van mensen die elkaar anders nooit zouden tegenkomen, laat staan met elkaar praten. Voor wie zelf op zoek is naar tof gesprek is Leefwerk de ideale ontmoetingsplek!

Leefwerk werkt al lange tijd naar de laatste week toe. In de week van 11 tot en met 17 oktober zal er altijd wel iets te beleven zijn. Dagelijks is iedereen welkom van 12 uur tot 22 uur. De vrijwilligers zorgen voor maaltijden en houden de bar open.

Podcasting, filmavond en dansworkshops

Met Quindo openen we het technische podium. Brighton en Fred zullen iedere dag aanwezig zijn om verzoeknummers te draaien en een podcast op te nemen. Als je thuis plaatjes of CD’s hebt liggen, mag je deze zeker meenemen! De podcast zal gaan over wie de mensen op leefwerk zijn, waar ze vandaan komen, waar ze van dromen,… Iedereen die dit wilt, krijgt de kans om zijn of haar verhaal te vertellen.

Dinsdag is het filmavond met Jolle en Pieter (20 – 22 uur). Bouwdorp van Margien Rogaar wordt vertoond. Woensdag is het bingo-avond met Refu interim van 19 tot 21 uur. Op donderdag vindt de comedy open mic plaats van 18 uur tot 22 uur. In de namiddag (14 uur tot 15.30) gaat Danzas hun performance Puzzle of Comfort brengen. Vrijdagavond zijn er enkele optredens: The Trouble Notes van 19 tot 20 uur. Van 21 tot 22 speelt CLUZO. Zaterdag staat volledig in ‘t teken van dans met workshops, een open stage en een dance battle.

Wereldverzetdag tegen armoede en sociale uitsluiting

Op zondag 17 oktober is het Wereldverzetdag tegen armoede en sociale uitsluiting. Samen met A’kzie geven we armen twee uur het woord. Op zondagvoormiddag, vanaf 10 uur, stellen ze de resultaten van hun participatietraject voor en gaan ze daarover in dialoog met Philippe De Coene. Enkele mensen van A’kzie gaan vertellen over wat participatie voor hen kan betekenen, er vinden verschillende optredens plaats en de huldiging van het kunstwerk.

Ben je nieuwsgierig en wil je een kijkje komen nemen, iedereen is welkom!

Brighton Vandeginste

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.