Stad voorziet bloklocaties in centrum en deelgemeenten

08/12/2020

Normaal gezien zouden studenten nu massaal beginnen studeren op enkele grote bloklocaties. De verschillende universiteiten en hogescholen organiseren normaal blokkoten, maar ook in de stadsbibliotheek konden anders veel mensen terecht. Door corona gaan die grote blokkoten niet door, maar Kortrijk voorziet wel kleine alternatieven.

Studenten zijn dit jaar welkom in de centrale bibliotheek, JC Tranzit, OC Aalbeke, OC De Wervel in Bellegem en ‘t Kasteel in Heule. Daarnaast stelt de Sint-Michielsbeweging ook weer de SintMichielskerk ter beschikking.

Ook de verschillende scholen voorzien plekken om te studeren. Alle bloklocaties vind je op de website van Kortrijk Studentenstad. Daar kan je ook reserveren, wat dit jaar ook verplicht is.

Voorzorgsmaatregelen

Uiteraard gelden er ook een aantal voorzorgsmaatregelen die gevolgd moeten worden. Deze zijn gelijkaardig aan de gekende coronamaatregelen: wie ziek is blijft thuis, hou anderhalve meter afstand, was en ontsmet je handen,… Ook mondmaskers moeten verplicht worden aangehouden. Al het ontsmettend materiaal wordt voorzien maar anders dan bij de gekende blokkoten moet je zelf eten en drinken meedoen.

Ben je al afgestudeerd maar heb je toch heimwee naar de blok? Er worden ook nog vrijwilligers gezocht bij het onthaal en voor het openen en afsluiten van de locaties. Wie wil meewerken, kan een mailtje sturen naar de vrijwilligersverantwoordelijke van de stadsorganisatie: joke.coulembier@kortrijk.be

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.