Start@K helpt studenten ideeën omzetten in actie

08/10/2020

Donderdag 8 oktober wordt Start@k, de nieuwe samenwerking tussen Stad Kortrijk, Hangar K, Howest, KU Leuven Campus Kulak, Universiteit Gent Campus Kortrijk en Hogeschool Vives, gelanceerd met een kick-off event.

Start@K ondersteunt studenten bij het ondernemen. Ze helpen ondernemend talent ontdekken en ontwikkelen. Studenten die tijdens het studeren een eigen bedrijf willen opstarten kunnen bij hen terecht met hun idee. Ze bieden persoonlijke begeleiding en ondersteunende activiteiten zoals inspiratiesessies, netwerkmomenten en workshops. De organisatie krijgt onderdak in Hangar K en zij stellen ook een coördinator aan om het project in goede banen te leiden.

Kick-off event

Op donderdag 8 oktober gaat Start@K van start met een kickoff. Het wordt een evenement waarbij live en digitale sessies studenten moeten bereiken. Op het programma staan student-ondernemers die in gesprek gaan met residents van Hangar K over ondernemerschap. Zo gaan Anjo Wychuyse (Jungle) en Jotte Malisse (Whitee) het gesprek aan met Marie Van Den Broeck (MyAddOn) en Gunter Ghysels (Get Driven).

Daarnaast zijn er ook twee keynotespeaker: Hassan Al Hilou vertelt over zijn eerste eigen onderneming die hij al op 15-jarige leeftijd uit de grond stampte. Daarnaast zal ook de Belgische ontwerper Lowie Vermeersch vanuit Italië de studenten digitaal vertellen over hoe hij zijn eigen designstudio oprichtte waarmee hij o.a. voor Ferrari heeft gewerkt.

Alle info over dat event vind je op de Facebookpagina van Start@k.  Het event zal via de Facebookpagina gestreamd worden voor wie er niet kan bij zijn. Meer info over het project vind je ook op de website.

TOP programma op de KICK-OFF van donderdag 8 oktober in Hangar K & Tranzit.

De KICK-OFF is gratis, maar registreren is…

Geplaatst door StartatK op Zondag 4 oktober 2020

Lees ook:

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.