Stem nu mee voor de Vlaamse Jeugdraad!

17/11/2020

Eén keer om de drie jaar wordt de Vlaamse Jeugdraad verkozen. De Jeugdraad bestaat uit zestien adviseurs: acht jongeren en acht jeugdwerkers, en is de plek waar ministers aankloppen wanneer ze beslissingen nemen met een invloed op kinderen en jongeren. Tot en met 22 november kan je nog stemmen om de 8 jongeren te kiezen.

Waarom stemmen?

Laat je stem horen aan politici! Door te stemmen help je mee een groep mensen verkiezen die een echte invloed hebben op de politiek. Ministers gaan bij de Jeugdraad aankloppen als ze beslissingen nemen over jongeren en soms gaat de Jeugdraad ook zelf met hun ideeën naar de ministers. Ze verspreiden ook eigen adviezen over jongerenthema’s. De Jeugdraad is een officiële adviesraad van de Vlaamse Regering en vertegenwoordigt dus echt de stem van jongeren bij de overheid.

Hoe stemmen?

Stemmen kan online via de website van de Vlaamse Jeugdraad. Je klikt op “stem nu” en kiest eerst één van de vijf thema’s die voor jou prioriteit heeft: klimaat, gelijke kansen, mentale gezondheid, mobiliteit of armoede. Daarna kies je één van de kandidaten die jij graag in de Jeugdraad ziet. Na het kiezen van een thema en kandidaat word je doorverwezen naar een authenticatiewebsite. Je moet daar aantonen wie je bent zodat je maar één keer kan stemmen en zodat enkel -30 jarigen kunnen stemmen. Je identiteit kan je bewijzen met je eID, via itsme of met een beveiligingscode via sms maar de stemming is wel anoniem! Toch nog problemen? Check deze handige handleiding.

Praktisch?

Stemmen kan nog tot en met 22 november online. Alle jongeren van 12 tot en met 30 jaren kunnen stemmen.

Lees ook:

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.