Studenten ontwerpen happertje tegen eenzaamheid

11/06/2021

Je hebt er vast ooit nog mee gespeeld als kind op de lagere school: het happertje. Het is dat kleine vingerspelletje waarmee klasgenoten je toekomst konden voorspellen. Studenten Maut en Dries gebruiken het spel nu als tool om eenzaamheid tegen de gaan: cue Schijt aan Eenzaamheid. 

Schijt aan Eenzaamheid is een tool waarmee je op een speelse manier kennismaakt met mensen en (terug) leert praten. “Corona heeft ons allemaal in ons gat gebeten en dan zeker op sociaal vlak. Jongeren zijn hier spijtig genoeg ook niet aan kunnen ontsnappen”, klinkt het bij de studenten. “De sociale afstand die ontstond door de coronamaatregelen heeft hen niet goed gedaan, daarom kan je dit spel spelen om hen los te krijgen.” De bedoeling van de tool is dus om met elkaar te leren praten.

Hoe ga je met het happertje aan de slag? Download en print de template van het happertje. Vervolgens vouw je het papier. Is dat precies toch al te lang geleden? Geen paniek, online vind je heel wat tutorials. Dan rest je nu nog gewoon het spelletje te spelen en de vragen te beantwoorden: de ideale ijsbreker om te gebruiken bij nieuwe groepen of groepen die elkaar nog nooit in het echt konden zien.

 

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.